Halušky s bryndzou

Na Slovensku sú halušky s brynzou veľmi populárne. To však neznamená, že si ich nemôžeme pripraviť aj u nás v Česku. Halušky s brynzou sú jednoduché a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800 g surových zemiakov
250 g hladkej múky
1 vajce
250 g bryndze
250 g kyslej smotany
150 g údenej slaniny
1 zväzok petržlenu kučeravého
soľ
Postup varenia podľa receptu
Nastrúhame surové zemiaky na jemno a zmiešame ich s múkou, vajcom a osolíme.
Cesto by malo mať strednú hustotu (nesmie byť tekuté), aby ho bolo ľahké pretlačiť cez sitko na halušky.
Halušky vložíme do vriacej osolenej vody a občas ich jemne premiešame. Akonáhle vyplávajú na hladinu, sú hotové. Okamžite ich scedíme a zmiešame s kyslou smotanou a rozdrobenou bryndzou.
Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici ju opečieme do zlatista. Halušky servírujeme s posypom slaniny a nasekanej kučeravej petržlenovej vňaťky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Halušky s bryndzou
Halušky s bryndzou sú tradičné slovenské jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov gastronómie. Táto pochúťka sa skladá z mäkkých zemiakových knedlíkov, nazývaných halušky, ktoré sa podávajú s bryndzou - slaným, ovčím syrom. Jedlo sa často dopĺňa slaninkou alebo cibuľou, čo mu dodáva vynikajúcu chuť. Halušky s bryndzou sú typickou súčasťou slovenskej kuchyne a ideálnym pokrmom pre tých, ktorí chcú ochutnať autentickú chuť Slovenska.