Cuketové zemiakové placky

Cuketa je skvelá zelenina s jemnou chuťou, ktorú je možné spracovať rôznymi metódami. Napríklad vynikajúce sú cuketové zemiakové placky, ktoré sú pečené do zlata a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 cuketa
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
150-200 g hladkej múky
1 lyžica majoránky
1 lyžička soli
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Cuketu asi olúpeme (u staršej sa zbavíme mäkkej časti so semenami), nastrúhame na jemno, mierne osolíme a necháme chvíľu stáť. Potom odstránime vzniknutú šťavu.
Teraz vsypeme múku, pridáme vajce, pretlačený cesnak a zmes cukety a všetko dôkladne premiešame, najlepšie rukami. Ochuťte majoránkou a znova dôkladne premiešajte.
Na panvici zahrejeme olej a pomocou lyžice do neho nalejeme cesto.
Malé placky smažíme z oboch strán do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketové zemiakové placky
Cuketové zemiakové placky sú obľúbeným jedlom, ktoré kombinuje chute čerstvej cukety a zemiakov. Tento lahodný pokrm je ideálny ako predkrm alebo ľahký hlavný chod. Príprava je jednoduchá – nastrúhané zemiaky a cuketu zmiešame s vajcom, múkou a korením. Výsledkom sú chrumkavé placky, ktoré sa dajú smažiť na panvici. Cuketové zemiakové placky sú nielen výborné, ale aj zdravé a výživné. Skvele chutia so zakysanou smotanou alebo jogurtom, čo je úplne osviežujúca kombinácia.