Zapečené zemiaky s brokolicou a kuracím mäsom

Zapečené zemiaky patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré si často vyberajú hostiteľky, keď nemajú čas ani chuť tráviť dlhý čas prípravou jedla. Zemiaky s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,5 kg zemiakov
500 g kuracích pŕs
2 brokolice (čerstvé alebo mrazené)
1 jarná cibuľa
cesnak
olej
niva
1 kelímok 30% smotany
trocha sójovej omáčky
grilovacie korenie
soľ
tvrdý syr (podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky zbavíme šupky, nakrájame ich na tenké plátky a povaríme ich po dobu piatich minút vo vode so soľou. Potom ich scedíme.
Brokolicu čerstvú nakrájame na malé ružičky, ktoré dáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 3 minúty. (Mrazenú brokolicu varíme 5 minút.)
Kuracie prsia nakrájame na silnejšie kusy. Dáme ich do misky, pokvapkáme olejom, posypeme grilovacím korením a pridáme trochu sójovej omáčky.
Do panvice pridáme nakrájanú jarabinu a cesnak, všetko premiešame a krátko osmahneme na rozohriatom oleji.
Najprv vymažeme zapekaciu misu olejom. Potom postupne kladením do pekáča všetky pripravené suroviny. Začneme zemiakmi, ktoré osolíme a posypeme časťou nastrúhanej nivy. Na ne dáme vrstvu predvarenej brokolice, ktorú opäť posypeme nivou. Nakoniec pridáme kuraciu zmes. Všetko zalijeme smotanou.
Umiestnime do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme po dobu 30–40 minút. Na konci pečenia môžeme pridať syr a nechať dopiecť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené zemiaky s brokolicou a kuracím mäsom
Zapečené zemiaky s brokolicou a kuracím mäsom sú chutným a vyváženým jedlom, ktoré poteší celú rodinu. Jednoduchá príprava spočíva v vrstvení nakrájaných zemiakov, kúskov kuracieho mäsa a čerstvej brokolice. Zmes sa zalie smotanovou omáčkou a posype syrom, čo dodáva jedlu lahodnú krémovú chuť. Po zapekaní v rúre sa všetky chute dokonale prepoja a výsledkom je sýty a zdravý tanier, ideálny na obed alebo večeru. Toto jedlo je tiež skvelou voľbou na využitie zvyškov kurčaťa alebo zeleniny.