Smažený karfiol bez varenia

Obľúbený vyprážaný karfiol v trojobale nie je vždy treba predvariť, existuje jednoduchší a rýchlejší spôsob. Surový karfiol nakrájame na…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 karfiol
2-3 vajcia
strúhanka
1 lyžička dijonskej horčice (nemusí byť)
soľ
štipka mletého korenia
štipka mletej papriky
tuk na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Kveták očistíme od zelených listov, dôkladne umyjeme a osušíme. Následne ho položíme na dosku a krájame na plátky o hrúbke približne 1-1,5 cm. Zvyšok, ktorý odrezaneme, použijeme do polievky.
Vajcia ušľaháme so soľou, čiernym korením a paprikou, a podľa chuti primiešame horčicu. Na panvici rozohrievame tuk.
Kvetákové plátky obalíme vo vajciach, potom v strúhanke, znova vo vajciach a hneď ich dáme na rozpálený tuk na panvici. Smažíme pomaly, kým nezmäknú, čo trvá približne 5-7 minút, až získajú zlatavú farbu.
Uvarený kveták položíme na papierovú servítku, ktorá absorbuje nadbytočný tuk. Servírujeme s rôzne pripravenými zemiakmi a šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený karfiol bez varenia
Vyprážaný karfiol bez varenia je skvelý spôsob, ako si pochutnať na tejto zdravej zelenine bez zdlhavej prípravy. Karfiol sa jednoducho nakrája na ružičky, potom sa obalí v cestíčku alebo strúhanke a vypráža do zlata. Tento pokrm si môžete vychutnať ako prílohu alebo hlavný chod, podávaný s rôznymi omáčkami. Je to chutná alternatíva k tradičným vyprážaným jedlám a pritom si zachováva cenné živiny. Vyprážaný karfiol bez varenia poteší nielen vegetariánov, ale aj milovníkov mäsa, ktorí hľadajú niečo ľahké a chutné.