Zapekaný zemiaky so slaninou a syrom

Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme aj so šupkou. Potom ich prenesieme na vymastený plech a rozpučíme pomocou vlnkového šťuchadla. Osolíme bylinkovou soľou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kg zemiakov
olej na vymastenie plechu
olivový olej
bylinková soľ
cca 20 dkg anglickej slaniny
20 dkg strúhaného syra (najlepšie Eidam)
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke.
Prenesieme na vymastený plech a rozpučíme ich pomocou vlnkovaného tlačidla. Osolíme bylinkovou soľou alebo bežnou soľou a posypeme provensálskym korením. Pokvapkáme olivovým olejom, ideálne pomocou mašlovačky, aby sme ich jemne potiahli.
Opečieme v rúre pri približne 200°C.
Keď začnú ružovieť, posypeme ich nakrájanou anglickou slaninou a nastrúhaným syrom, a potom ich rýchlo zapekáme, kým syr nezíska zlatistú farbu. Môžeme ich podávať so šalátom, ako je uhorkový, rajčinový alebo hlávkový.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapekaný zemiaky so slaninou a syrom
Zapečené zemiaky s slaninou a syrom sú obľúbeným komfortným jedlom, ktoré kombinuje chrumkavú slaninu, syrovú chuť a mäkké zemiaky. Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje tak, že sú zemiaky nakrájané na plátky, osolené a prekladané kúskami slaniny a syra. Pečením v rúre dokonale prepojíte všetky ingrediencie, čím vznikne lahodná a sýta kombinácia, ktorá poteší každého milovníka tradičnej slovenskej kuchyne. Ideálne je podávať ich ako hlavný chod alebo prílohu k mäsu.