Zapekaný zemiaky so slaninou a syrom

Zapekaný zemiaky so slaninou a syrom
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme aj so šupkou. Potom ich prenesieme na vymastený plech a rozpučíme pomocou vlnkového šťuchadla. Osolíme bylinkovou soľou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kg zemiakov
olej na vymastenie plechu
olivový olej
bylinková soľ
cca 20 dkg anglickej slaniny
20 dkg strúhaného syra (najlepšie Eidam)

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke.

Prenesieme na vymastený plech a rozpučíme ich pomocou vlnkovaného tlačidla. Osolíme bylinkovou soľou alebo bežnou soľou a posypeme provensálskym korením. Pokvapkáme olivovým olejom, ideálne pomocou mašlovačky, aby sme ich jemne potiahli.

Opečieme v rúre pri približne 200°C.

Keď začnú ružovieť, posypeme ich nakrájanou anglickou slaninou a nastrúhaným syrom, a potom ich rýchlo zapekáme, kým syr nezíska zlatistú farbu. Môžeme ich podávať so šalátom, ako je uhorkový, rajčinový alebo hlávkový.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapekaný zemiaky so slaninou a syrom

Zapečené zemiaky s slaninou a syrom sú obľúbeným komfortným jedlom, ktoré kombinuje chrumkavú slaninu, syrovú chuť a mäkké zemiaky. Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje tak, že sú zemiaky nakrájané na plátky, osolené a prekladané kúskami slaniny a syra. Pečením v rúre dokonale prepojíte všetky ingrediencie, čím vznikne lahodná a sýta kombinácia, ktorá poteší každého milovníka tradičnej slovenskej kuchyne. Ideálne je podávať ich ako hlavný chod alebo prílohu k mäsu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, bezlepkové, zemiakové jedlá, pečenie, jesenné, zimné recepty, syry, z jedného pekáčika

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zapekaný zemiaky so slaninou a syrom.

Pridať komentár