Šalát z čerstvej špenátu

Šalát z čerstvej špenátu
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Špenát umyjeme v studenej vode, necháme chvíľu odkvapkať a v utierke jemne osušíme. U listov odrežeme stonky a nakrájame ich na prúžky. Nahrubo si nastrúhame reďkovky (môžeme ich aj na tenké kolieska nakrájať) a premiešame so špenátom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 - 600 g čerstvý špenát
2 lyžice olivový olej
1/2 čajovej lyžičky mletá sladká paprika
100 g niva
1 čajová lyžička cukor
1 ks menší citrón
300 g biely jogurt
3 zväzky reďkovky
podľa chuti soľ

Postup varenia podľa receptu

Do misky si pripravíme zálievku z jogurtu, šťavy z citrónu, papriky, cukru, soli, oleja a nahrubo nastrúhanej nivy. Všetko dôkladne zamiešame.

Zálievkou zalejeme šalát a môžeme hneď podávať.

Tento šalát je plný dôležitých látok a vitamínov.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z čerstvej špenátu

Šalát z čerstvého špenátu je lahodným a zdravým jedlom, ktoré si obľúbi každý milovník zeleniny. Špenát je bohatý na vitamíny a minerály, čo z neho robí skvelú voľbu pre výživné jedlo. Môžete ho kombinovať s kvalitným olivovým olejom, citrónovou šťavou a orechmi, ktoré dodajú šalátu chrumkavosť. Pridaním plátkov avokáda alebo syra feta zvýrazníte chuť a urobíte z neho sýtejšie jedlo. Tento šalát je ideálny ako príloha alebo ľahký obed.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy, Šalát, Vegetariánske, Prílohy, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šalát z čerstvej špenátu.

Pridať komentár