Šalát z čerstvej špenátu
![Šalát z čerstvej špenátu](/i/sk/salat-z-cerstvej-spenatu.jpg)
Špenát umyjeme v studenej vode, necháme chvíľu odkvapkať a v utierke jemne osušíme. U listov odrežeme stonky a nakrájame ich na prúžky. Nahrubo si nastrúhame reďkovky (môžeme ich aj na tenké kolieska nakrájať) a premiešame so špenátom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 - 600 g čerstvý špenát
2 lyžice olivový olej
1/2 čajovej lyžičky mletá sladká paprika
100 g niva
1 čajová lyžička cukor
1 ks menší citrón
300 g biely jogurt
3 zväzky reďkovky
podľa chuti soľ
Postup varenia podľa receptu
Do misky si pripravíme zálievku z jogurtu, šťavy z citrónu, papriky, cukru, soli, oleja a nahrubo nastrúhanej nivy. Všetko dôkladne zamiešame.
Zálievkou zalejeme šalát a môžeme hneď podávať.
Tento šalát je plný dôležitých látok a vitamínov.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z čerstvej špenátu
Šalát z čerstvého špenátu je lahodným a zdravým jedlom, ktoré si obľúbi každý milovník zeleniny. Špenát je bohatý na vitamíny a minerály, čo z neho robí skvelú voľbu pre výživné jedlo. Môžete ho kombinovať s kvalitným olivovým olejom, citrónovou šťavou a orechmi, ktoré dodajú šalátu chrumkavosť. Pridaním plátkov avokáda alebo syra feta zvýrazníte chuť a urobíte z neho sýtejšie jedlo. Tento šalát je ideálny ako príloha alebo ľahký obed.