Zemiakové noky s petržlenom

Uvaríme zemiaky v šupke, potom ich ošúpeme a ešte teplé ich prepasírujeme. Pridáme múku, vajce, petržlen a soľ. Dôkladne spracujeme cesto, z ktorého pripravíme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg zemiakov
250 g hladkej múky
1 vajce
soľ
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme so šupkou, olúpeme ich a horúce popučíme.
Do zmesi pridáme múku, vajcia, petržlen a soľ.
Uhnietime cesto a vytvoríme z neho valčeky hrubé ako prst, ktoré potom nakrájame na kúsky dlhé približne 2 cm, alebo môžeme formovať noky pomocou dvoch lyžíc.
V hrnci privedieme osolenú vodu k varu, pridáme noky a varíme, až sa vytiahnu na povrch.
Uvarené noky vyberieme pomocou dierovanej naberačky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové noky s petržlenom
Zemiakové noky s petržlenom sú lahodným a obľúbeným jedlom, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú mäkké zemiaky, hladká múka a čerstvý petržlen. Noky sú jemné, nadýchané a skvele sa hodia ako príloha k mäsovým alebo zeleninovým jedlám. V kombinácii s maslom a posypané nasekaným petržlenom vytvárajú vynikajúci chuťový zážitok. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každodenné varenie.