Zemiakové noky s petržlenom

Zemiakové noky s petržlenom
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Uvaríme zemiaky v šupke, potom ich ošúpeme a ešte teplé ich prepasírujeme. Pridáme múku, vajce, petržlen a soľ. Dôkladne spracujeme cesto, z ktorého pripravíme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg zemiakov
250 g hladkej múky
1 vajce
soľ
hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky uvaríme so šupkou, olúpeme ich a horúce popučíme.

Do zmesi pridáme múku, vajcia, petržlen a soľ.

Uhnietime cesto a vytvoríme z neho valčeky hrubé ako prst, ktoré potom nakrájame na kúsky dlhé približne 2 cm, alebo môžeme formovať noky pomocou dvoch lyžíc.

V hrnci privedieme osolenú vodu k varu, pridáme noky a varíme, až sa vytiahnu na povrch.

Uvarené noky vyberieme pomocou dierovanej naberačky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové noky s petržlenom

Zemiakové noky s petržlenom sú lahodným a obľúbeným jedlom, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú mäkké zemiaky, hladká múka a čerstvý petržlen. Noky sú jemné, nadýchané a skvele sa hodia ako príloha k mäsovým alebo zeleninovým jedlám. V kombinácii s maslom a posypané nasekaným petržlenom vytvárajú vynikajúci chuťový zážitok. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každodenné varenie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (46 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, prílohy, zemiakové, bylinky, vegetarianské, halušky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakové noky s petržlenom.

Pridať komentár