Smetanová bramborová kaša s batátmi

Smetanová bramborová kaša s batátmi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Sladké zemiaky zabalíme do alobalu, umiestnime na plech a pečieme pri 220 stupňoch, kým nezmäknú (45 až 60 minút, podľa veľkosti zemiakov). Mala som jeden…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg zemiakov
400 g (sladkých zemiakov) batátov
50 ml smotany
30 g masla
mlieko podľa potreby
soľ

Postup varenia podľa receptu

Sladké zemiaky zabalíme do alobalu, položíme ich na plech a pečieme pri 220 stupňoch, kým nezmäknú (doba varenia je asi 45 až 60 minút, v závislosti od veľkosti zemiakov). Mala som jeden veľký zemiak, ktorý som rozkrojila na polovice, a každú polovicu som zabalila zvlášť a piekla ich rezanou stranou nahor.

Olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme vo osolenej vode, kým nezmäknú.

Vodu scedíme, pridáme upečené batáty bez šupky, maslo, teplú smotanu, mlieko podľa potreby a rozmačkávame na kašu.

Pridáme soľ na dochutenie.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanová bramborová kaša s batátmi

Smetanová zemiaková kaša s batátmi je lahodný pokrm, ktorý spája krémovosť klasickej zemiakovej kaše s jemnou sladkosťou batátov. Táto kombinácia dodáva kaši nielen bohatú chuť, ale aj atraktívnu farbu. Batáty, známe svojimi nutričnými hodnotami, obohacujú pokrm o prírodné cukry a vitamíny. Smetana poskytuje kaši hladkú a sametovú textúru, čo ju robí ideálnou prílohou k mnohým jedlám. Vychutnajte si túto modernú variantu tradičného receptu ako dokonalý doplnok k pečenému mäsu alebo zeleninovým pokrmom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: Zelenina, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, bezlepkové, prílohy, zemiakové, pečenie, jesenné, zimné recepty, náročné, náročný, vegetarianské, európska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smetanová bramborová kaša s batátmi.

Pridať komentár