Smetanová bramborová kaša s batátmi
Sladké zemiaky zabalíme do alobalu, umiestnime na plech a pečieme pri 220 stupňoch, kým nezmäknú (45 až 60 minút, podľa veľkosti zemiakov). Mala som jeden…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg zemiakov
400 g (sladkých zemiakov) batátov
50 ml smotany
30 g masla
mlieko podľa potreby
soľ
Postup varenia podľa receptu
Sladké zemiaky zabalíme do alobalu, položíme ich na plech a pečieme pri 220 stupňoch, kým nezmäknú (doba varenia je asi 45 až 60 minút, v závislosti od veľkosti zemiakov). Mala som jeden veľký zemiak, ktorý som rozkrojila na polovice, a každú polovicu som zabalila zvlášť a piekla ich rezanou stranou nahor.
Olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme vo osolenej vode, kým nezmäknú.
Vodu scedíme, pridáme upečené batáty bez šupky, maslo, teplú smotanu, mlieko podľa potreby a rozmačkávame na kašu.
Pridáme soľ na dochutenie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanová bramborová kaša s batátmi
Smetanová zemiaková kaša s batátmi je lahodný pokrm, ktorý spája krémovosť klasickej zemiakovej kaše s jemnou sladkosťou batátov. Táto kombinácia dodáva kaši nielen bohatú chuť, ale aj atraktívnu farbu. Batáty, známe svojimi nutričnými hodnotami, obohacujú pokrm o prírodné cukry a vitamíny. Smetana poskytuje kaši hladkú a sametovú textúru, čo ju robí ideálnou prílohou k mnohým jedlám. Vychutnajte si túto modernú variantu tradičného receptu ako dokonalý doplnok k pečenému mäsu alebo zeleninovým pokrmom.
Tomáš Rohlena