Nastavovaná kaša

Uvaríme krúpky oddelene. Pripravíme bežnú zemiakovú kašu, do ktorej vmiešame uvarené krúpky, kysané kapustu, rozmačkaný cesnak, soľ, korenie a majoránku. Všetky prísady dôkladne premiešame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,40 kg zemiakov
300 ml mlieka
2 lyžice masla
30 dkg celých krúp (uvarených) môžu byť aj krúpky
10 dkg kyslej kapusty surovej (rozsekané)
3 strúčiky cesnaku
podľa chuti soľ
piper
majorán
2 cibule - osmažiť na sadle alebo oleji - na posypanie kaše pred servírovaním
Postup varenia podľa receptu
Krupice uvaríme oddelene.
Pripravíme tradičnú zemiakovú kašu, do ktorej vmiešame uvarené krupice, kysané kapusty, rozdrvený cesnak, soľ, korenie a majoránku. Všetko dôkladne premiešame.
Servírujeme s údeným mäsom a opečenou údeninou podľa preferencie. Kašu posypeme smaženou cibuľkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nastavovaná kaša
Nastavovaná kaša je tradičné české jedlo, ktoré sa obvykle pripravuje z rôznych druhov obilnín, ako je napríklad pšenica alebo ovsené vločky. V minulosti sa používala na hospodárne využitie potravín, najmä obilnín a zemiakov. Kaša sa varí do hlava, často sa dochucuje soľou, maslom a korením. Môžeme ju podávať ako prílohu, zvyčajne k mäsovým jedlám. Dnes má nastavená kaša svoje miesto aj v modernej kuchyni a predstavuje výživnú a chutnú alternatívu k bežným jedlám.