Špenát

Čo tak vyskúšať špenát? Nech už z čerstvých listov alebo z mrazeného pretlaku, špenát sa v slovenských domácnostiach pripravuje už mnoho rokov a každý má…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balíček špenátového pretlaku
2 lyžice hrubej múky
1 vajce
trochu mlieka
mletý čierny korenie
soľ
3-4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa (veľká)
50 g slaniny
Postup varenia podľa receptu
Nakrájajte slaninu na malé kocky a cibuľu na jemno.
Na oleji osmažte slaninu, potom pridajte cibuľu. Keď cibuľa zezlátne, prisypte hrubú múku a premiešajte, aby ste vytvorili zásmažku.
Najprv si pripravte mlieko a keď múka zhnedne, pomaly do nej pridávajte mlieko a uvarte z toho hustú kašu.
Pridajte trochu špenátu - malú porciu rozmrazeného.
Kým sa špenát zahreje (dávajte pozor, aby sa nepripálil, pravidelne miešajte), ošúpte cesnak a rozmačkajte ho, následne ho pridajte do špenátu. Osoľte a okoreňte, a keď sa špenát dobre prehreje, vmiešajte do neho vajce a ešte chvíľu ho prehrejte.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenát
Špenát je listová zelenina, ktorá je bohatá na živiny a vitamíny, najmä vitamín K, vitamín A a železo. Môže byť konzumovaný surový v šalátoch alebo varený, keď si zachováva väčšinu svojich prospešných látok. Špenát sa často používa ako prísada do rôznych jedál, ako sú smoothie, omáčky alebo náplne do lasagní a koláčov. Vďaka svojej jemnej chuti je obľúbený nielen medzi zdravotne orientovanými stravníkmi, ale aj medzi deťmi, keď je správne upravený. Špenát má tiež antibakteriálne vlastnosti a podporuje zdravie očí.