Špenát

Špenát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Čo tak vyskúšať špenát? Nech už z čerstvých listov alebo z mrazeného pretlaku, špenát sa v slovenských domácnostiach pripravuje už mnoho rokov a každý má…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 balíček špenátového pretlaku
2 lyžice hrubej múky
1 vajce
trochu mlieka
mletý čierny korenie
soľ
3-4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa (veľká)
50 g slaniny

Postup varenia podľa receptu

Nakrájajte slaninu na malé kocky a cibuľu na jemno.

Na oleji osmažte slaninu, potom pridajte cibuľu. Keď cibuľa zezlátne, prisypte hrubú múku a premiešajte, aby ste vytvorili zásmažku.

Najprv si pripravte mlieko a keď múka zhnedne, pomaly do nej pridávajte mlieko a uvarte z toho hustú kašu.

Pridajte trochu špenátu - malú porciu rozmrazeného.

Kým sa špenát zahreje (dávajte pozor, aby sa nepripálil, pravidelne miešajte), ošúpte cesnak a rozmačkajte ho, následne ho pridajte do špenátu. Osoľte a okoreňte, a keď sa špenát dobre prehreje, vmiešajte do neho vajce a ešte chvíľu ho prehrejte.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenát

Špenát je listová zelenina, ktorá je bohatá na živiny a vitamíny, najmä vitamín K, vitamín A a železo. Môže byť konzumovaný surový v šalátoch alebo varený, keď si zachováva väčšinu svojich prospešných látok. Špenát sa často používa ako prísada do rôznych jedál, ako sú smoothie, omáčky alebo náplne do lasagní a koláčov. Vďaka svojej jemnej chuti je obľúbený nielen medzi zdravotne orientovanými stravníkmi, ale aj medzi deťmi, keď je správne upravený. Špenát má tiež antibakteriálne vlastnosti a podporuje zdravie očí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: Zelenina, obed, rýchle, bežný deň, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, vyprážanie, dusenie, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Špenát.

Pridať komentár