Kopřivový špenát

Kopřivový špenát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Jar prináša obdobie obnovy, kedy zbierame čerstvé bylinky a oživujeme naše jedlá. Tento recept zahŕňa všetko toto v jednom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

nedrevnaté vrchné výhonky mladých kopřív (množstvo podľa potreby)
2 celé vajcia
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ
mletý čierny korenie
lán
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Odlomíme mladé, nezpevnené vrcholky žihľavy, približne 5 cm od ich koncov.

Pripravíme väčšie množstvo osolenej vody, ako keď varíme cestoviny, a akonáhle začne vrieť, pridáme do nej žihľavy a niekoľkokrát ich premiešame.

Žihľavy dôkladne prepláchneme a necháme oschnúť. Potom ich nasekáme na jemno alebo ich rozmelíme.

Na kúsky nakrájanú cibuľu osmažíme na troške masti a potom pridáme mleté žihľavy.

Pridáme rozmačkaný cesnak, osolíme a okoreníme podľa svojej chuti.

Pridáme rozšľahané vajcia a podľa potreby zahušťujeme strúhankou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kopřivový špenát

Kopřivový špenát je lahodné a zdravé jedlo, ktoré sa pripravuje z čerstvých mladých žihľavy. Táto voľne rastúca bylina, bohatá na živiny, dodáva pokrmu jedinečnú chuť a farbu. Žihľavy sú skvelým zdrojom vitamínov A, C a K, železa a ďalších minerálov. Príprava je jednoduchá – stačí ich povariť, podusiť s cibuľkou a cesnakom a dochutiť soľou a korením. Tento výživný špenát sa dá podávať ako príloha, súčasť cestovín alebo aj samostatný chod. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónne ingrediencie a užiť si chute prírody.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: restovanie, obed, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, pikantné, bylinky, vegetarianské, dusenie, jarná, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kopřivový špenát.

Pridať komentár