Rajčinová omáčka s bylinkami a tuniakom
![Rajčinová omáčka s bylinkami a tuniakom](/i/sk/rajcinova-omacka-s-bylinkami-a-tuniakom.jpg)
Obľúbené cestoviny s paradajkovou omáčkou, bylinkami a tuniakom. Kto by odolal?
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
voňavé bylinky (napr. bazalka, petržlen, oregano, pažítka)
čierny korenie - mleté
10 dkg olivy - čierne (bez kôstok)
sójová omáčka - sladká
1 ks kuchynská cibuľa
1 konzerva rajčatá - nakrájané
soľ
repkový olej
1 - 2 kávové lyžičky solamyl (zemiakový škrob)
1 konzerva tuniak
4 strúčiky český cesnak
1 ks rajčinový pretlak
Postup varenia podľa receptu
Na doske si nakrájame olivy a cherry rajčinky.
Cesnak a cibuľu zbavíme šupky. Strúčiky cesnaku rozdrvíme.
Cibuľu pomocou robota rozmixujeme a vložíme do zahriateho oleja v hrnci. Osmažíme ju s cesnakom.
Nasypeme olivy a vylejeme konzervu tuniaka.
Nalijeme paradajkový pretlak a zamiešame. Zľahka povaríme.
Zakvapkáme sójovou omáčkou. Odochutíme.
V miske si vyšľaháme vodu so solamylom a vmiešame do omáčky.
Prisypeme voňavé bylinky a hotovú omáčku môžeme servírovať s cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinová omáčka s bylinkami a tuniakom
Rajčinová omáčka s bylinkami a tuniakom je lahodný pokrm, ktorý spája sviežu chuť rajčín s aromatickými bylinkami. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre milovníkov stredomorskej kuchyne. Čerstvý tuniak dodáva omáčke ľahkosť a plnosť, zatiaľ čo bazalka, oregano a tymián podčiarkujú jej chuť. Omáčka je perfektná s cestovinami či rizotom a je skvelou variantou ako pre rýchly obed, tak pre romantickú večeru.