Pohánková slaná kaša - príloha

Do taniera nasypem pohánku a zalejem ju horúcou vodou, potom prikryjem ďalším tanierom a nechám ju chvíľu stáť (kroupám dám 10 minút, lámancu stačí asi 5 minút). Na panvici na tuku…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
pohánka (krúpy alebo lámanka)
cibuľa
cesnak
soľ (podľa potreby)
voda
maslo (alebo sadlo, olej, anglickú slaninu apod.)
Postup varenia podľa receptu
Pohanku nasypem do misky a zalejem ju vriacou vodou, potom prikryjem ďalším tanierom a nechám ju odstáť (kroupy asi 10 minút, lámanku zhruba 5 minút).
Na panvici na tuku orestujem cibuľu a utretý cesnak (v závislosti na tom, čo k tomu chcem pridať, niekedy dávam aj slaninu), potom primiešam odstátú pohanku a pod pokrievkou ju nechám až do podávania. Počula som, že pohanku je dobré jesť so syrovou zeleninou, a ak máte niečo sladké, tak s čerstvým ovocím, pretože vitamín C zvyšuje účinnosť Rutinu. Ja osobne nesolím, ale vy si to môžete prispôsobiť podľa svojej chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pohánková slaná kaša - príloha
Proso slaná kaša je výživná a zdravá príloha, ktorá sa skvele hodí k rôznym pokrmom. Proso je bohaté na minerály a vlákninu, čo ho robí ideálnou voľbou pre vyváženú stravu. Táto kaša má jemnú orieškovú chuť a dá sa pripraviť s rôznymi dochucovadlami, ako sú bylinky alebo zelenina. Je tiež bezlepková, čo ju robí vhodnou pre ľudí s intoleranciou na lepok. Proso slaná kaša sa stáva čoraz populárnejšou v modernej kuchyni a zaručene obohatí váš stôl.