Šošovica na kyselo
Chcete sa najesť zdravo a lacno, vyskúšajte náš tradičný český recept na šošovicu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g šošovica
1 - 2 ks cibuľa
50 g tuk na vyprážanie
3 lyžice hladká múka
podľa chuti soľ
ocot
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Šošovicu namočíme aspoň na hodinu do studenej vody, potom uvaríme do mäkka. Po uvarení v prípade potreby scedíme prebytočnú vodu.
Olúpeme a nakrájame cibuľu a orestujeme do zlatista. Všetko zaprášime múkou a zalijeme troškou vody. Do zmesi pridáme podľa chuti ocot. Všetko povaříme a vmiešame do uvarenej šošovice. Šošovicu na kyslo ešte môžeme dochutiť soľou, prípadne čiernym korením.
Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvarenou klobásou, volským okom a kyslou uhorkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šošovica na kyselo