Šošovica na kyselo

Šošovica na kyselo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Chcete sa najesť zdravo a lacno, vyskúšajte náš tradičný český recept na šošovicu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g šošovica
1 - 2 ks cibuľa
50 g tuk na vyprážanie
3 lyžice hladká múka
podľa chuti soľ
ocot
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Šošovicu namočíme aspoň na hodinu do studenej vody, potom uvaríme do mäkka. Po uvarení v prípade potreby scedíme prebytočnú vodu.

Olúpeme a nakrájame cibuľu a orestujeme do zlatista. Všetko zaprášime múkou a zalijeme troškou vody. Do zmesi pridáme podľa chuti ocot. Všetko povaříme a vmiešame do uvarenej šošovice. Šošovicu na kyslo ešte môžeme dochutiť soľou, prípadne čiernym korením.

Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvarenou klobásou, volským okom a kyslou uhorkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šošovica na kyselo

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šošovica na kyselo.

Pridať komentár