Pečené zemiaky

Pečené zemiaky
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 1

Pečené zemiaky predstavujú jednoduchú, avšak neodolateľnú delikatesu, ktorá poteší každého, kto má rád chrumkavé a voňavé jedlo.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

brambory
koreni na americké brambory
soľ
cesnakový olej

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na mesiačiky pozdĺžne. Potom ich umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie.

Pokvapkáme to olejom a pridáme korenie.

Pečieme, kým nie sú mäkké a zlatisté, pri teplote 180-200 °C približne 45-50 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené zemiaky

Pečené zemiaky sú obľúbeným jedlom, ktoré sa skvele hodí ako príloha či samostatné jedlo. Príprava je jednoduchá; stačí zemiaky dôkladne umyť, nakrájať na časti a ochutiť soľou, korením a bylinkami. Pečú sa v rúre, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavú kôrku. Táto lahodná kombinácia mäkkého vnútornku a chrumkavej šupky poteší každého gurmána. Pečené zemiaky je možné podávať s rôznymi omáčkami alebo dipmi podľa chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (53 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: Zelenina, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, ľahký, bezlepkové, prílohy, zemiakové, pečenie, zimné recepty, vegetarianské, vegánske, európska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečené zemiaky.

Pridať komentár