Pečené zemiaky

Pečené zemiaky predstavujú jednoduchú, avšak neodolateľnú delikatesu, ktorá poteší každého, kto má rád chrumkavé a voňavé jedlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
brambory
koreni na americké brambory
soľ
cesnakový olej
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na mesiačiky pozdĺžne. Potom ich umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie.
Pokvapkáme to olejom a pridáme korenie.
Pečieme, kým nie sú mäkké a zlatisté, pri teplote 180-200 °C približne 45-50 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené zemiaky
Pečené zemiaky sú obľúbeným jedlom, ktoré sa skvele hodí ako príloha či samostatné jedlo. Príprava je jednoduchá; stačí zemiaky dôkladne umyť, nakrájať na časti a ochutiť soľou, korením a bylinkami. Pečú sa v rúre, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavú kôrku. Táto lahodná kombinácia mäkkého vnútornku a chrumkavej šupky poteší každého gurmána. Pečené zemiaky je možné podávať s rôznymi omáčkami alebo dipmi podľa chuti.