Domáci kečup 2

Domáci kečup 2
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Ak máte veľa paradajok a neviete, čo s nimi, vyskúšajte domáci kečup. Konzistenciu má rovnakú ako kupovaný a chuťovo je ešte lepší.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kg veľa zrelých rajčín
25 dkg cibuľa
25 dkg jablko
1 štipka mletá škorica
15 dkg cukor
1 lyžička mletá sladká paprika
2 ks bobkový list
5 guličiek celé nové korenie
150 ml voda
150 ml 8% ocot
1 polievková lyžica soľ
3 ks klinček
10 guličiek celý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Do hrnca si dáme umyté a prepolené paradajky, očistené jablká, olúpanú a nahrubo nakrájanú cibuľu. Potom pridáme ocot, cukor a korenie. Všetko varíme pri občasnom miešaní do zhustnutia, asi 1 hodinu. Potom zmes ponorným mixérom rozmixujeme, prepasírujeme cez husté sitko a kečup nalievame do skleneniek. Sterilizujeme 20 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci kečup 2

Domáci kečup 2 je lahodný a jednoduchý recept, ktorý prináša chuťové pôžitky do každého jedla. Môžete si ho jednoducho pripraviť z čerstvých paradajok, cibule a aromatických korenín. Tento kečup je ideálnym doplnkom k grilovanému mäsu, hranolkám alebo ako základ pre omáčky. Vďaka domácej príprave máte plnú kontrolu nad zložením a množstvom cukru, čo z neho robí zdravšiu alternatívu k kupovaným variantom. Uložte si ho do sklenice a vychutnávajte si jeho jedinečnú chuť po celý rok!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáci kečup 2.

Pridať komentár