Domáci kečup 2
![Domáci kečup 2](/i/sk/domaci-kecup-2.jpg)
Ak máte veľa paradajok a neviete, čo s nimi, vyskúšajte domáci kečup. Konzistenciu má rovnakú ako kupovaný a chuťovo je ešte lepší.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kg veľa zrelých rajčín
25 dkg cibuľa
25 dkg jablko
1 štipka mletá škorica
15 dkg cukor
1 lyžička mletá sladká paprika
2 ks bobkový list
5 guličiek celé nové korenie
150 ml voda
150 ml 8% ocot
1 polievková lyžica soľ
3 ks klinček
10 guličiek celý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca si dáme umyté a prepolené paradajky, očistené jablká, olúpanú a nahrubo nakrájanú cibuľu. Potom pridáme ocot, cukor a korenie. Všetko varíme pri občasnom miešaní do zhustnutia, asi 1 hodinu. Potom zmes ponorným mixérom rozmixujeme, prepasírujeme cez husté sitko a kečup nalievame do skleneniek. Sterilizujeme 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci kečup 2
Domáci kečup 2 je lahodný a jednoduchý recept, ktorý prináša chuťové pôžitky do každého jedla. Môžete si ho jednoducho pripraviť z čerstvých paradajok, cibule a aromatických korenín. Tento kečup je ideálnym doplnkom k grilovanému mäsu, hranolkám alebo ako základ pre omáčky. Vďaka domácej príprave máte plnú kontrolu nad zložením a množstvom cukru, čo z neho robí zdravšiu alternatívu k kupovaným variantom. Uložte si ho do sklenice a vychutnávajte si jeho jedinečnú chuť po celý rok!