Cuketové noky uľahčené

Zberová sezóna cukiet začína a ľudia hľadajú nové nápady na jedlá z tejto zdravej a nízkokalorickej zeleniny. Cuketové halušky sa dajú jednoducho a rýchlo pripraviť a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 sáčok zemiakového cesta v prášku (sypký polotovar)
1 mladá cuketa (cca 400 g)
2 celé vajcia
soľ
hrubá múka podľa potreby
rozpustené sadlo
Postup varenia podľa receptu
Cuketu, aj so šupkou, nastruháme na strúhadle v tvare slzičky, pridáme vajce, osolíme a dobre premiešame.
Do zmesi pridáme zemiakovú hmotu z balenia, dôkladne premiešame a v prípade potreby dosypeme múku. Hmota by mala byť dostatočne tuhá, aby sa dala lyžicou tvarovať na noky.
Do vriacej a osolenej vody vkladáme noky veľkosti medzi pingpongovou a golfovou loptičkou, podľa vašej preferencie. Akonáhle vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 7 minút.
Vezmeme dierkovanú lyžicu a potrieme ju rozpusteným sadlom.
Podávame ako doplnok k omáčke, k kapuste, alebo samostatne s upečenou slaninou a osmaženou cibuľkou, prípadne so zeleninovým šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketové noky uľahčené
cuketové noky uľahčené predstavujú lahodnú a zdravú alternatívu tradičných cestovín. Tieto noky sú vyrobené z čerstvej cukety, múky a vajec, čo im dodáva jemnú chuť a vláčnosť. Príprava je rýchla a jednoduchá, ideálna na každodenné varenie. Cuketové noky skvele ladia s rôznymi omáčkami, napríklad s paradajkovou alebo maslovou s bylinkami. Navyše sú nízkokalorické a prinášajú do stravy viac zeleniny. Tento pokrm poteší ako vegetariánov, tak aj tých, ktorí chcú obohatiť svoj jedálny lístok o ľahšie varianty klasických cestovín.