Žihľavový špenát

Žihľavový špenát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

S príchodom jari prichádza čas na očistu, zbieranie čerstvých byliniek a osvieženie našich pokrmov. Tento recept vám ponúkne všetko v jednom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

nedrevnaté vrchné výhonky mladých žihľavy (množstvo podľa potreby)
2 celé vajcia
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ
mletý čierny korenie
masť
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Natrháme mladé vrcholky kopřiv, zhruba 5 cm od ich vrcholu.

Uvaríme väčšie množstvo osolenej vody, ako pri príprave cestovín, a keď začne vrieť, pridáme do nej kopřivy a niekoľkokrát ich povaríme.

Kopřivy opláchneme a necháme ich dobre okapať. Potom ich nasekáme na veľmi malé kúsky alebo ich semelíme.

Na rozohriate sádlo pridáme nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť, potom pridáme mleté kopřivy.

Do zmesi pridáme rozmačkaný cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Pridáme rozmiešané vajcia a podľa potreby ich zhusťujeme strúhankou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Žihľavový špenát

Kopřivový špenát je lahodný a zdravý pokrm, ktorý využíva mladé pŕhľavy ako hlavnú ingredienciu. Tento pokrm je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré posilňujú imunitu a podporujú zdravie. Príprava je jednoduchá: stačí jemne povariť pŕhľavy, pridať maslo, cibuľu a korenie podľa chuti. Kopřivový špenát sa skvele hodí ako príloha k mäsu alebo s pečivom. Je to skvelý spôsob, ako využiť divoké byliny a obohatiť jedálniček o nové chute.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: restovanie, obed, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, pikantné, bylinky, vegetarianské, dusenie, jarná, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Žihľavový špenát.

Pridať komentár