Americké zemiaky po našom
![Americké zemiaky po našom](/i/sk/americke-zemiaky-po-nasom.jpg)
Najprv si pripravíme omáčku z oleja, sušenej alebo naozaj najemno nasekanej čerstvej bazalky, grilovacieho korenia, sušeného cesnaku, kmínu a soli. Toto všetko premiešame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kg zemiaky v šupke
omáčka 1/2 balíčka sušený cesnak
1 čajová lyžička kmín
1/2 balíčka sušená bazalka alebo hrsť čerstvej
1/2 čajovej lyžičky soľ
1/2 balíčka grilovacie korenie
1 dl olej
Postup varenia podľa receptu
Omyjeme zemiaky a ani ich nelúpeme, nakrájame na mesiačiky, vložíme do misy s pripravenou omáčkou, kde ich poriadne premiešame.
Zemiaky takto vkládame do predhriatej trúby na 220°C a počas pečenia ich niekoľkokrát premiešame.
Upečené zemiaky podávame ihneď ako prílohu k hlavným jedlám. Môžeme aj po americky, podávať ako predkrm s nejakým jogurtovým alebo smotanovým dipom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Americké zemiaky po našom
Americké zemiaky po slovensky sú obľúbeným jedlom, ktoré kombinuje jednoduchosť a chutnosť. Tento pokrm sa skladá z bublinky nakrájaných na wedges, ktoré sa korenia soľou, korením a ďalšími bylinkami, často obalené v oleji alebo masle. Zemiaky sa potom upečú do zlatista, čím získajú chrumkavú kôrku a hodvábnu vnútornú textúru. Podávajú sa ako vynikajúca príloha k mäsu, rybám alebo sú obľúbené aj samostatne s rôznymi omáčkami. Tento pokrm je ideálny na oslavy, grilovanie či rodinné večere.