Americké zemiaky po našom

Americké zemiaky po našom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si pripravíme omáčku z oleja, sušenej alebo naozaj najemno nasekanej čerstvej bazalky, grilovacieho korenia, sušeného cesnaku, kmínu a soli. Toto všetko premiešame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kg zemiaky v šupke
omáčka 1/2 balíčka sušený cesnak
1 čajová lyžička kmín
1/2 balíčka sušená bazalka alebo hrsť čerstvej
1/2 čajovej lyžičky soľ
1/2 balíčka grilovacie korenie
1 dl olej

Postup varenia podľa receptu

Omyjeme zemiaky a ani ich nelúpeme, nakrájame na mesiačiky, vložíme do misy s pripravenou omáčkou, kde ich poriadne premiešame.

Zemiaky takto vkládame do predhriatej trúby na 220°C a počas pečenia ich niekoľkokrát premiešame.

Upečené zemiaky podávame ihneď ako prílohu k hlavným jedlám. Môžeme aj po americky, podávať ako predkrm s nejakým jogurtovým alebo smotanovým dipom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Americké zemiaky po našom

Americké zemiaky po slovensky sú obľúbeným jedlom, ktoré kombinuje jednoduchosť a chutnosť. Tento pokrm sa skladá z bublinky nakrájaných na wedges, ktoré sa korenia soľou, korením a ďalšími bylinkami, často obalené v oleji alebo masle. Zemiaky sa potom upečú do zlatista, čím získajú chrumkavú kôrku a hodvábnu vnútornú textúru. Podávajú sa ako vynikajúca príloha k mäsu, rybám alebo sú obľúbené aj samostatne s rôznymi omáčkami. Tento pokrm je ideálny na oslavy, grilovanie či rodinné večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Predjedlo, Prílohy, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Americké zemiaky po našom.

Pridať komentár