Skvelé plnené rajské jablká
Skvelý, zdravý predkrm. To je to, o čo tu ide.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks konzervy sardinky
4 ks veľké paradajky
2 ks kelímky lučiny
ľadový šalát
soľ
1 kávová lyžička majonéza
čierny korenie mleté na dochutenie
Postup varenia podľa receptu
Najeme sa a máme zo seba dobrý pocit. Paradajky sú veľmi zdravé.
Zájdeme si pre ne na trh alebo do záhradky a pustíme sa do toho.
Opláchnutým paradajkám odrezaneme vrchné klobúčiky. Vezmeme si kávovú lyžičku a opatrne vydlabeme vnútro.
Na doske si pokrájame sardinky a vylejeme do misy, spolu s vydlabaným vnútrom z paradajok. Pridáme prelisovaný cesnak, lučinu a majonézu.
Dochutíme čiernym korením, soľou a zmiešame všetky ingrediencie.
Zmes prikryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky. Tesne pred podávaním zmesou naplníme paradajky a priklopíme odkrojenou vrchnou časťou.
Môžeme podávať s chlebom, bagetou alebo vekou.
Servírujeme na ľadovom šaláte alebo na malom tanieriku. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Skvelé plnené rajské jablká
Skvelé plnené rajské jablká sú lahodným pokrmom, ktorý poteší nielen oko, ale aj chuťové poháriky. Šťavnaté paradajky plnené zmesou mletého mäsa, byliniek a syra vytvárajú harmóniu chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Pripravte ich jednoducho – odrežte vršky paradajok, vydlabte ich a naplňte voňavou náplňou. Pečte do zlatista a užívajte si tento jednoduchý, ale veľmi chutný pokrm. Podávať môžete ako predkrm, ľahký obed či večeru. Variabilita receptu umožňuje aj pridanie rôznych ingrediencií podľa vlastného vkusu.