Skvelé plnené rajské jablká

Skvelé plnené rajské jablká
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Skvelý, zdravý predkrm. To je to, o čo tu ide.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks konzervy sardinky
4 ks veľké paradajky
2 ks kelímky lučiny
ľadový šalát
soľ
1 kávová lyžička majonéza
čierny korenie mleté na dochutenie

Postup varenia podľa receptu

Najeme sa a máme zo seba dobrý pocit. Paradajky sú veľmi zdravé.

Zájdeme si pre ne na trh alebo do záhradky a pustíme sa do toho.

Opláchnutým paradajkám odrezaneme vrchné klobúčiky. Vezmeme si kávovú lyžičku a opatrne vydlabeme vnútro.

Na doske si pokrájame sardinky a vylejeme do misy, spolu s vydlabaným vnútrom z paradajok. Pridáme prelisovaný cesnak, lučinu a majonézu.

Dochutíme čiernym korením, soľou a zmiešame všetky ingrediencie.

Zmes prikryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky. Tesne pred podávaním zmesou naplníme paradajky a priklopíme odkrojenou vrchnou časťou.

Môžeme podávať s chlebom, bagetou alebo vekou.

Servírujeme na ľadovom šaláte alebo na malom tanieriku. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Skvelé plnené rajské jablká

Skvelé plnené rajské jablká sú lahodným pokrmom, ktorý poteší nielen oko, ale aj chuťové poháriky. Šťavnaté paradajky plnené zmesou mletého mäsa, byliniek a syra vytvárajú harmóniu chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Pripravte ich jednoducho – odrežte vršky paradajok, vydlabte ich a naplňte voňavou náplňou. Pečte do zlatista a užívajte si tento jednoduchý, ale veľmi chutný pokrm. Podávať môžete ako predkrm, ľahký obed či večeru. Variabilita receptu umožňuje aj pridanie rôznych ingrediencií podľa vlastného vkusu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Predjedlo
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Skvelé plnené rajské jablká.

Pridať komentár