Bruschetta s paradajkami

Bruschetta je tradičný taliansky predkrm, ktorý je obľúbený už po stáročia. Opečený chlieb je podávaný s rajčinovou zmesou ochutenou cesnakom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 koktejlové paradajky
3 lístky bazalky
štipka morskej soli
štipka drveného korenia
1 malý strúčik cesnaku
2 kvapky olivového oleja (alebo 1 postrek)
parmezán
bagetky
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá nakrájame na malé kúsky.
Do rajčat primiešame nasekanú bazalku, osolíme a okoreníme, pridáme utretý cesnak, olej a všetko dôkladne premiešame.
Pustíme to vychladnúť.
Pod grilom opečieme plátky bagety, kým nezískajú jemne zlatistú farbu.
Na ne položíme rajčinovú zmes, posypeme parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bruschetta s paradajkami
Bruschetta s paradajkami je obľúbený taliansky predkrm, ktorý sa pripravuje z čerstvého chleba, zvyčajne ciabatta alebo baguette, opekaného na grile alebo v rúre. Na jeho povrch sa nanáša zmes nakrájaných zrelých paradajok, čerstvej bazalky, olivového oleja, cesnaku a soli. Táto jednoduchá kombinácia ingrediencií vytvára osviežujúci a chutný pokrm, ideálny ako ľahká desiata alebo predkrm na letnej párty. Bruschetta je obľúbená nielen pre svoju chuť, ale aj pre rýchlosť a jednoduchosť prípravy.