Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou

Zemiaky uvaríme vo vode so soľou. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme nakrájanú anglickú slaninu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g zemiakov
soľ
150 g anglickej slaniny
1 veľká cibuľa
kúsok masla
pažítka
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme vo osolenej vode. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíli aj nakrájanú anglickú slaninu. Uvarené zemiaky scedíme, roztlačíme a zmiešame s opečenou slaninou a cibuľou. Podľa chuti dosolíme.
K zemiakom sa skvele hodí pára kyška alebo kefír.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou
Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou sú obľúbeným českým jedlom, ktoré spája jednoduchosť a chuť. Zemiaky sa najprv uvaria do mäkka a potom sa jemne šťouchajú, aby si zachovali časť svojej štruktúry. Anglická slanina, ktorá je chrumkavá a voňavá, sa pridáva na záver, čím dodáva pokrmu hĺbku chuti. Tento pokrm sa často podáva ako príloha, ale môže byť aj hlavným chodom, obzvlášť za sychravých dní. Kombinácia zemiakov a slaniny je príjemne sýta a dokonale uspokojí chuťové poháriky.