Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou

Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky uvaríme vo vode so soľou. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme nakrájanú anglickú slaninu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g zemiakov
soľ
150 g anglickej slaniny
1 veľká cibuľa
kúsok masla
pažítka

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky uvaríme vo osolenej vode. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíli aj nakrájanú anglickú slaninu. Uvarené zemiaky scedíme, roztlačíme a zmiešame s opečenou slaninou a cibuľou. Podľa chuti dosolíme.

K zemiakom sa skvele hodí pára kyška alebo kefír.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou

Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou sú obľúbeným českým jedlom, ktoré spája jednoduchosť a chuť. Zemiaky sa najprv uvaria do mäkka a potom sa jemne šťouchajú, aby si zachovali časť svojej štruktúry. Anglická slanina, ktorá je chrumkavá a voňavá, sa pridáva na záver, čím dodáva pokrmu hĺbku chuti. Tento pokrm sa často podáva ako príloha, ale môže byť aj hlavným chodom, obzvlášť za sychravých dní. Kombinácia zemiakov a slaniny je príjemne sýta a dokonale uspokojí chuťové poháriky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: restovanie, varenie, obed, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, zemiakové, jesenné, zimné recepty, sladkokyslé

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šťouchané zemiaky s anglickou slaninou.

Pridať komentár