Bagety alebo žemle

Bagety alebo žemle
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks vajce
0,25 dl vlažné mlieko
600 g hladká múka
1 balíček kvasnice
1 lyžička cukor
2 štipky soľ
1 dl olej

na ozdobu
mak
kmín
syr
hrubá soľ
sezamové semienko

na potretie
1 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie premiešame a vytvoríme vláčne cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny kysnúť.

Z cesta vytvárame bochánky, z ktorých vytvoríme buď žemle alebo bagety. Posypeme soľou, rascou, makom alebo sezamom podľa chuti a necháme chvíľu vykysnúť. Potom bagety narežeme ostrým nožom a dáme na plech. Potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej trúbe pri 180 °C asi 15 minút.

Čerstvé bagety alebo žemle môžeme podávať ako prílohu k jedlu alebo samostatne s rôznou oblohou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bagety alebo žemle

Bagety a bulky sú obľúbené občerstvenie po celom svete. Bageta, s chrumkavou kôrkou a mäkkým stredom, je ideálna pre chutné sendviče. Môžete ju naplniť rôznymi ingredienciami, od čerstvej zeleniny po lahodné mäso. Na druhej strane sú bulky často mäkké a hebké, výborné k hamburgerom alebo ako súčasť raňajok so sladkými pom spreadami. Obe varianty ponúkajú široké možnosti využitia a sú obľúbené na piknikoch, oslavách alebo ako rýchle sústo na cestách.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bagety alebo žemle.

Pridať komentár