Korenené batátové hranolky

Batatové hranolky sa stali populárnym jedlom na večierkoch v posledných rokoch. Spojenie sladkých zemiakov, soli a korenia je atraktívne samo o sebe, navyše sú...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg batátov (asi 2-3 kusy)
2 lyžičky mletej sladkej papriky
2 lyžičky sušeného cesnaku
asi 2 lyžičky soli
necelá lyžička čerstvo mletého korenia
3 polievkové lyžice olivového oleja
Postup varenia podľa receptu
Batáty očistíme a nakrájíme na hranolky o hrúbke približne 1 cm. Rúru predhrejeme na zhruba 180°C.
V priestrannejšej mise zmiešame korenie, ktorým obalíme hranolky. Potom ich pokvapkáme olejom a znovu všetko dôkladne premiešame. Hranolky následne rozložíme na papier na pečenie a dáme ich do rúry.
Pečieme približne 30 minút a počas tejto doby je potrebné dvakrát otočiť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Korenené batátové hranolky
Korenené batátové hranolky sú vynikajúcou alternatívou k tradičným zemiakovým hranolkom. Batáty, známe svojou sladkou chuťou a živinami, sa krájajú na tenké prúžky a pečú do chrumkava. Okořeněné prírodnými bylinkami a korením, ako je paprika, cayenne alebo cesnak, vytvárajú lahodnú chuťovú kombináciu. Tieto hranolky sú nielen chutné, ale aj zdravšou voľbou, bohatou na vitamíny A a C. Podávajte ich ako samostatný snack alebo ako prílohu k mäsu či šalátom pre osviežujúci a farebný pokrm.