Pečené cuketové hranolky

Pečené cuketové hranolky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Cuketu nakrájame na kúsky dlhé približne 10 cm a rozložíme ich na plech. Rozmixovaný cesnak zmiešame s olejom a touto zmesou potrieme hranolky. Nakoniec ich posypeme syrom a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 cukety
1 hlávka cesnaku
olej
100 g tvrdého syra
Dip
250 ml bieleho jogurtu
cesnak podľa chuti
pažítka (alebo iné bylinky)

Postup varenia podľa receptu

Cuketu nakrájame na kúsky dlhé približne 10 cm a rozložíme ich na plech.

Roztlačený cesnak zmiešame s olejom a potrieme ním hranolčeky. Potom ich posypeme syrom a pečieme pri teplote 180°C po dobu 15 minút.

Servírujeme s jogurtovým dipom. Dip pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s rozdrveným cesnakom, soľou a pažítkou, alebo inými bylinkami podľa vlastnej chuti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené cuketové hranolky

Pečené cuketové hranolky sú skvelou a zdravou alternatívou k tradičným hranolkám z zemiakov. Príprava je jednoduchá – cuketu nakrájate na hranolky, pridáte olej a korenie podľa chuti. Potom ich upečiete v rúre do zlatista. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj nízkokalorický a bohatý na živiny. Môžete ich podávať ako prílohu alebo ľahkú desiatu s dipom z jogurtu či bylinkami. Pečené cuketové hranolky si zamilujú ako dospelí, tak aj deti!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, pečenie, cuketa, letné recepty, bezmäsité jedlá, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečené cuketové hranolky.

Pridať komentár