Pečené cuketové hranolky

Cuketu nakrájame na kúsky dlhé približne 10 cm a rozložíme ich na plech. Rozmixovaný cesnak zmiešame s olejom a touto zmesou potrieme hranolky. Nakoniec ich posypeme syrom a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 cukety
1 hlávka cesnaku
olej
100 g tvrdého syra
Dip
250 ml bieleho jogurtu
cesnak podľa chuti
pažítka (alebo iné bylinky)
Postup varenia podľa receptu
Cuketu nakrájame na kúsky dlhé približne 10 cm a rozložíme ich na plech.
Roztlačený cesnak zmiešame s olejom a potrieme ním hranolčeky. Potom ich posypeme syrom a pečieme pri teplote 180°C po dobu 15 minút.
Servírujeme s jogurtovým dipom. Dip pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s rozdrveným cesnakom, soľou a pažítkou, alebo inými bylinkami podľa vlastnej chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené cuketové hranolky
Pečené cuketové hranolky sú skvelou a zdravou alternatívou k tradičným hranolkám z zemiakov. Príprava je jednoduchá – cuketu nakrájate na hranolky, pridáte olej a korenie podľa chuti. Potom ich upečiete v rúre do zlatista. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj nízkokalorický a bohatý na živiny. Môžete ich podávať ako prílohu alebo ľahkú desiatu s dipom z jogurtu či bylinkami. Pečené cuketové hranolky si zamilujú ako dospelí, tak aj deti!