Špenátová kapsa
Najprv nechám balíček špenátu rozmraziť a potom z neho vylejem nadbytočnú vodu. Následne do misy pridám všetky ostatné ingrediencie a pripravím cesto. Malo by…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 mrazený špenátový pretlak
1 vajíčko
6 stredných strúčikov cesnaku
1 väčšia cibuľa
cca 2 lyžice mlieka
5 polievkových lyžíc hladkej múky
na hrubo nastrúhaný 1 veľký zemiak
soľ
pepř
oregano
strúhanka podľa potreby na zahuštenie
tvrdý syr
kečup
Postup varenia podľa receptu
Najprv nechám balíček špenátu rozmraziť a prebytočnú vodu slijem. Potom pridám do misy zvyšok ingrediencií a umiešam cesto, ktoré by malo mať konzistenciu podobnú cestu na zemiakové placky. Ak je cesto príliš husté, trochu ho naredím mliekom. Placky smažím z oboch strán, z tohto množstva vznikne 4 až 5 veľkých kusov. Akonáhle je jedna strana placky dozlatista opečená, otočím ju, posypem hotovú stranu strúhaným syrom a zakápem kečupom. Osmažím aj druhú stranu a po vytiahnutí ju prehňam napoly.
Ak nejeme vegetariánsky a chceme mať bohatší a nákladnejší obed, môžeme špenátovú kapsu naplniť rôznymi mäsovými zmesami, výborne chutí aj s hydinovými pečeňami. Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátová kapsa
Špenátová kapsa je lahodné jedlo, ktoré osloví všetkých milovníkov zelených pokrmov. Tento pokrm sa zvyčajne skladá z chrumkavého cesta plneného jemne spracovaným špenátom, často doplneným o mäkký syr alebo bylinky. Je to skvelá voľba pre vegetariánov a má vynikajúce nutričné hodnoty, bohaté na vitamíny a minerály. Špenátová kapsa sa často podáva ako hlavné jedlo alebo ako chutná svačina, ideálna pre rôzne príležitosti.
Tomáš Rohlena