Pikantné zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a žirovnickým - balkánskym syrom

Pikantné zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a žirovnickým - balkánskym syrom
Doba prípravy: 70 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpané surové zemiaky nakrájame na plátky alebo kocky a dáme ich do hlbokej misy. Potom pridáme červenú papriku, kari korenie, rascu, olej a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1,5 kg zemiakov
4 Ostravské klobásy
1 balíček kysanej kapusty
1 väčšie rajské jablko
1-2 zakysané smotany
1/2 balíčka Balkánskeho syra alebo žirovnického syra
1 PL červenej mletej papriky
1/2 PL kari korenia
2 PL oleja
kmín
soľ
pepper
petržlenová vňať
pažítka
3 jarné cibuľky

Postup varenia podľa receptu

Olúpané surové zemiaky nakrájame na plátky alebo kocky a dáme ich do hlbokej misy.

Pridáme červenú papriku, kari, rascu, olej a všetko dobre premiešame.

Potom pridáme na kocky nakrájané klobásy, cherry paradajky, jemne pokrájaný žirovnický syr, nadrobno nakrájané cibuľky a nakoniec zamiešame kysané kapustu, všetko dôkladne premiešame.

Zmes následne umiestníme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.

Zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 200 °C - 250 °C asi 40 až 45 minút.

Až je všetko dobre upečené a mäkké, zmiešame kyslú smotanu a nalejeme ju na zemiaky. Potom ešte zapekáme asi 15 minút. Nakoniec rúru vypneme a necháme jedlo ešte pár minút vo vnútri.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a žirovnickým - balkánskym syrom

Pikantné zapečené zemiaky so kapustou, klobásou a žirovnickým syrom sú lahodné a sýte jedlo, ktoré spája tradičnú českú chuť s balkánskym nádychom. Tento pokrm je pripravený z chrumkavých zemiakov, ktoré sú pečené s nakladanou kapustou a šťavnatou klobásou, čo mu dodáva výraznú chuť. Žirovnický syr, známy svojím jedinečným arómou, sa rozpúšťa a dodáva jedlu krémovitosť. Ideálne na jesenné večery, toto jedlo poteší každého, kto vyhľadáva kombináciu korenených a slaných chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: paradajky, obed, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, zemiakové jedlá, pečenie, jesenné, zimné recepty, kapusta, jablká, z jedného pekáčika, iné mäso, údeniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantné zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a žirovnickým - balkánskym syrom.

Pridať komentár