Pikantné zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a žirovnickým - balkánskym syrom

Olúpané surové zemiaky nakrájame na plátky alebo kocky a dáme ich do hlbokej misy. Potom pridáme červenú papriku, kari korenie, rascu, olej a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,5 kg zemiakov
4 Ostravské klobásy
1 balíček kysanej kapusty
1 väčšie rajské jablko
1-2 zakysané smotany
1/2 balíčka Balkánskeho syra alebo žirovnického syra
1 PL červenej mletej papriky
1/2 PL kari korenia
2 PL oleja
kmín
soľ
pepper
petržlenová vňať
pažítka
3 jarné cibuľky
Postup varenia podľa receptu
Olúpané surové zemiaky nakrájame na plátky alebo kocky a dáme ich do hlbokej misy.
Pridáme červenú papriku, kari, rascu, olej a všetko dobre premiešame.
Potom pridáme na kocky nakrájané klobásy, cherry paradajky, jemne pokrájaný žirovnický syr, nadrobno nakrájané cibuľky a nakoniec zamiešame kysané kapustu, všetko dôkladne premiešame.
Zmes následne umiestníme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
Zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 200 °C - 250 °C asi 40 až 45 minút.
Až je všetko dobre upečené a mäkké, zmiešame kyslú smotanu a nalejeme ju na zemiaky. Potom ešte zapekáme asi 15 minút. Nakoniec rúru vypneme a necháme jedlo ešte pár minút vo vnútri.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a žirovnickým - balkánskym syrom
Pikantné zapečené zemiaky so kapustou, klobásou a žirovnickým syrom sú lahodné a sýte jedlo, ktoré spája tradičnú českú chuť s balkánskym nádychom. Tento pokrm je pripravený z chrumkavých zemiakov, ktoré sú pečené s nakladanou kapustou a šťavnatou klobásou, čo mu dodáva výraznú chuť. Žirovnický syr, známy svojím jedinečným arómou, sa rozpúšťa a dodáva jedlu krémovitosť. Ideálne na jesenné večery, toto jedlo poteší každého, kto vyhľadáva kombináciu korenených a slaných chutí.