Kvetákové placičky

Kvetákové placičky
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

V zime je ponuka zeleniny obmedzená, takže ak narazíte v obchode na nádherný a zdravý karfiol, neváhajte. Neviete, čo s ním? Môžete sa pustiť do...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 stredne veľký karfiol
6 lyžíc polohrubej múky
2 vajcia
soľ
olej na smaženie

Postup varenia podľa receptu

Karfiol očistíme od listov, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme vo osolenej vode, kým nebude polomäkký.

Uvarený karfiol rozdrvíme vidličkou alebo ho nastrúhame na hrubej strúhadle. Potom pridáme múku a žĺtky, a nakoniec zľahka vmiešame ušľahané bielky. Podľa potreby osolíme.

Na rozpálenom oleji opečieme placičky z oboch strán do zlatista.

Podávame s zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvetákové placičky

Karfiolové placičky sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré poteší nielen vegetariánov. Sú vyrobené z nastrúhaného karfiolu zmiešaného s vajcami, strúhankou a korením, čo vytvára vynikajúci chuťový zážitok.


Tieto placičky sa dajú jednoducho pripraviť na panvici alebo v rúre a sú skvelou alternatívou k tradičným mäsovým jedlám. Podávané so zakysanou smotanou alebo jogurtom, skvele doplnia váš obed či večeru. S karfiolovými placičkami si užijete nielen chuť, ale aj zdravé ingrediencie!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (71 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, zdravé, do 30 minút, letné recepty, vyprážanie, vegetarianské, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kvetákové placičky.

Pridať komentár