Kvetákové placičky

V zime je ponuka zeleniny obmedzená, takže ak narazíte v obchode na nádherný a zdravý karfiol, neváhajte. Neviete, čo s ním? Môžete sa pustiť do...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 stredne veľký karfiol
6 lyžíc polohrubej múky
2 vajcia
soľ
olej na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Karfiol očistíme od listov, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme vo osolenej vode, kým nebude polomäkký.
Uvarený karfiol rozdrvíme vidličkou alebo ho nastrúhame na hrubej strúhadle. Potom pridáme múku a žĺtky, a nakoniec zľahka vmiešame ušľahané bielky. Podľa potreby osolíme.
Na rozpálenom oleji opečieme placičky z oboch strán do zlatista.
Podávame s zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvetákové placičky
Karfiolové placičky sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré poteší nielen vegetariánov. Sú vyrobené z nastrúhaného karfiolu zmiešaného s vajcami, strúhankou a korením, čo vytvára vynikajúci chuťový zážitok.
Tieto placičky sa dajú jednoducho pripraviť na panvici alebo v rúre a sú skvelou alternatívou k tradičným mäsovým jedlám. Podávané so zakysanou smotanou alebo jogurtom, skvele doplnia váš obed či večeru. S karfiolovými placičkami si užijete nielen chuť, ale aj zdravé ingrediencie!