Dušená kapusta s zemiakmi

Kapustu očistenú nakrájame na tenké prúžky, vložíme do hlbokého hrnca a zalejeme vodou, aby voda dosahovala zhruba do polovice kapusty. Pridáme na...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hlávka kapusty
4 zemiaky
drvený koriander
soľ
drvený kmín
2 strúčiky cesnaku - utretý
2 menšie cibule - nakrájané nadrobno
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
2 polievkové lyžice hladkej múky
voda
Postup varenia podľa receptu
Kapustu dôkladne opláchneme a nakrájame na tenké prúžky. Potom ju vložíme do hlbokého hrnca, pridáme vodu tak, aby siahala zhruba do polovice kapusty. Následne pridáme na kocky nakrájané ošúpané zemiaky, osolíme, okoreníme rascou, prisypeme koriander a necháme variť.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, primiešame rozmačkaný cesnak a múku, čím vytvoríme jemnú jíšku, ktorú za stáleho miešania pridáme k dobre uvarenej kapuste a zemiakom.
Servírovala som pečené kuracie stehná obalené v slanine.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušená kapusta s zemiakmi
Dusená kapusta s zemiakmi je tradičný český pokrm, ktorý vyniká svojou jednoduchosťou a výživnosťou. Kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, zatiaľ čo zemiaky dodávajú energiu a plnú chuť. Príprava je jednoduchá - kapustu nakrájame, podusíme s cibuľkou a korením, a podávame s varenými zemiakmi. Tento pokrm je obľúbený nielen v zimnom období, ale aj ako lahodná príloha k mäsu. Jeho chuť je jemná a osviežujúca, čo z neho robí ideálnu voľbu pre zdravé stravovanie.