Krokety z zemiakovej kaše s vyprážanou cibuľou a syrom

Jarovú cibuľku nakrájame na malé kúsky a spolu s ostatnými ingredienciami ju vmiešame do zemiakovej kaše. Všetko dôkladne premiešame a necháme 5-10 minút…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cca 300 g zemiakovej kaše
1 väčšie vajce
hrsť sušenej smaženej cibule
cibuľka na jar
4-5 lyžíc polohrubej múky (podľa hustoty kaše)
2 lyžice strúhaného parmezánu (nemusí byť)
---
strúhanka
tvrdý syr vcelku
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky a zmiešame ju s ostatnými ingredienciami v zemiakovej kaši. Všetko dôkladne premiešame a necháme 5-10 minút odstáť. Ak bude zmes príliš redká, pridáme 1-2 lyžice strúhanky.
Syr nakrájame na menšie kocky. Do dlane si vezmeme trochu zmesi a zabalíme do nej syr. Krokety obalíme v strúhanke a osmažíme ich v hlbšom oleji dozlatista. Môžeme podávať ako prílohu alebo samostatne s chutným dipom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krokety z zemiakovej kaše s vyprážanou cibuľou a syrom
Krokety z zemiakovej kaše s vyprážanou cibuľou a syrom sú lahodným a výnimočným jedlom, ktoré poteší každého milovníka zemiakov. Tieto chrumkavé guľôčky z jemnej zemiakovej kaše sú doplnené o kúsky vyprážanej cibule, ktorá dodáva jedlu bohatú a sladkú chuť. Pridaný syr vo vnútri krokiet sa rozpúšťa a vytvára lahodnú šťavnatosť. Podávať ich môžete ako prílohu alebo ako samostatné jedlo, ideálne s omáčkou podľa vášho výberu. Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť zvyšnú zemiakovú kašu a priniesť na stôl niečo výnimočné.