Vegetariánske zemiakové karbanátky

Karbanátky zvyčajne robíme z mäsa, ale v tomto recepte sa zameriame na vegetariánsku variantu. Použijeme uvarené a rozmačkané zemiaky s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g zemiakov
soľ
čerstvo mleté korenie
1 cibuľa
1 lyžica oleja
1 mrkva
cesnak (podľa chuti)
nát cibuľky
1 vajce
100 g syra (gouda)
3 lyžice škrobu Solamylu
masť na vyprážanie (alebo olej)
Postup varenia podľa receptu
Opláchnuté, olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme vo vode so soľou. Po scedení ich prenesieme do misy a dôkladne ich rozmačkáme pomocou mačkadla.
Na rozpustený olej na panvici pridáme jednu lyžicu a osmažíme jemne nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, a na záver primiešame nasekaný cesnak.
Do misy so zemiakmi pridáme restovanú alebo surovú zeleninu, jemne nastrúhaný syr a rozbité vajce. Potom prisypeme dve lyžice škrobu, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú vňať cibuľky. Všetko starostlivo premiešame.
Na panvici zahrejeme olej alebo sadlo a opatrne si mastnými rukami vytvarujeme guľky, ktoré potom zploštíme dlaňou, obalíme v Solamyle a osmažíme z oboch strán. Servírujeme so šalátom podľa vlastného výberu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vegetariánske zemiakové karbanátky
Vegetariánske zemiakové karbanátky sú lahodným a výživným jedlom, ktoré poteší nielen vegetariánov, ale aj všetkých milovníkov dobrého jedla. Hlavnými ingredienciami sú zemiaky, ktoré sa kombinujú s jemne nasekanou cibuľou, cesnakom a bylinkami, čo karbanátkom dodáva skvelú chuť. Pre chrumkavú textúru sa často používa strúhanka alebo ovsené vločky. Tieto karbanátky sa skvele hodia ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha k šalátu. Sú ľahké na prípravu a ideálne pre rýchle a zdravé jedlo.