Vegetariánske zemiakové fašírky

Karbanátky zvyčajne spájame s mäsom, ale v tomto recepte sa predstavuje ich vegetariánska varianta. Tá sa pripravuje z uvarených a rozpučených zemiakov s...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g zemiakov
soľ
čerstvo mleté korenie
1 cibuľa
1 lyžica oleja
1 mrkva
cesnak (podľa chuti)
zelená cibuľa
1 vajce
100 g syra (gouda)
3 lyžice škrobu Solamylu
maslo na vyprážanie (alebo olej)
Postup varenia podľa receptu
Omyté, očistené a nakrájané zemiaky varíme vo osolenej vode. Po scedení ich vložíme do misy a dôkladne ich rozmačkáme pomocou mačkadla.
Na rozpálenu panvicu nalejeme lyžicu oleja a osmahneme jemne nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a na záver pridáme nasekaný cesnak.
Zeleninu (môžeme použiť aj surovú) vložíme do misy so zemiakmi, pridáme jemne nastrúhaný syr a rozbijeme vajce. Potom prisypeme 2 lyžice škrobu, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú nať cibuľky. Všetko dôkladne premiešame.
Na panvici zahrejeme olej alebo sadlo a mokrými rukami vytvarujeme guľky, ktoré následne dlaňou zploštíme, obalíme v Solamyle a osmažíme z oboch strán. Podávame so šalátom podľa vlastného výberu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vegetariánske zemiakové fašírky
Vegetariánske zemiakové krokety sú lahodným jedlom, ktoré poteší všetkých milovníkov zeleniny. Sú pripravované z uvarených zemiakov, strúhanky a čerstvých byliniek, čo im dodáva vynikajúcu chuť a arómu. Tieto krokety sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj výživné a zdravé. Ideálne ako hlavný chod alebo ako príloha, výborne sa snúbia s čerstvým šalátom alebo jogurtovým dipom. Vyskúšajte ich a objavte, ako chutí skutočná vegetariánska alternatíva klasických mäsových krokiet!