Cuketa v syrovom cestíčku - pečená v rúre

Ak sa nám na záhradke nazbiera veľa cukiet a nevieme, čo s nimi, je dobrý čas ich obaliť v syrovom cesta. Je to rýchle a chutné. Takto…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 mladá cuketa
150 ml mlieka
1 vajce
1 polievková lyžica oleja
2-3 polievkové lyžice hladkej múky
2 polievkové lyžice strúhanky
3 strúčiky cesnaku
100 g tvrdého syra
múka na obalenie
bylinky (pažítka, libečok)
soľ
mletý čierny korenie
mleté chilli
Postup varenia podľa receptu
Cuketu rozkrájame na kolieska hrubé približne 1 cm. Syr nastrúhame a malú časť si ponecháme na posypanie.
Z mlieka, vajec a ostatných surovín pripravíme hustejšiu zmes. Môžeme ju výraznejšie okořeníť alebo pridať štipku chilli.
Kolieska cukety potom obalíme v múke, odstránime prebytok a hneď ich ponoríme do cestíčka, ktoré by malo byť dostatočne husté. Obalené kusy potom pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 190-200 °C do zlatista. Na záver pečenia posypeme zvyšným syrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa v syrovom cestíčku - pečená v rúre
Cuketa v syrovém cestíčku je lahodný a zdravý pokrm, ktorý poteší každého milovníka zeleniny. Táto pochúťka sa pripravuje z čerstvej cukety, obalenej v chrumkavom syrovom cestíčku. Po upečení v rúre získava zlatisto hnedú farbu a jemnú, chrumkavú textúru. Je ideálna ako samostatná desiata, príloha k hlavnému jedlu alebo ako pohostenie na rodinné oslavy. Syrové cestíčko dodáva cukete bohatú chuť a výborne ju dopĺňa. Vyskúšajte túto jednoduchú a chutnú receptúru na zdravé obedové alebo večerné desiaty!