Buřtguláš

Buřtguláš
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 6

Skúste túto rýchlejšiu variantu buřtgulášu, ktorú si zamilujú všetci fanúšikovia údenín. Tento guláš nabitý kabanosom a zemiakmi vás skvele zasýti.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g kabanosu
1 kg zemiakov
3 cibule
3 lyžice mletej sladkej papriky
1 lyžica mletého kmínu
1 lyžica hladkej múky
100 g oleja
3 strúčiky cesnaku
pepř
soľ
majoránka

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na malé kúsky.

Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na kocky.

Kabanos môžeme zbaviť kože, pozdĺžne ho rozrežeme a nakrájame na polkruhy.

Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak, potom pridáme zemiaky, korenie, soľ a chvíľu ich restujeme. Následne podlejeme vodou a varíme, kým nie sú takmer mäkké.

Hladkú múku rozmiešame v malom množstve vody a za neustáleho miešania ju vlejeme k polomäkkým zemiakom. Až začne zmes bublinať, pridáme točený salám a dôkladne varíme.

Pred podávaním buřtguláša je dobré ochutnať a prípadne upraviť chuť. Môžeme ho podávať s chlebom, ale sýty je aj bez neho.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Buřtguláš

Buřtguláš je obľúbené české jedlo, ktoré spája tradičný guláš s klobásami. Tento pokrm vznikol ako jednoduché a rýchle jedlo, ideálne pre vonkajšie grilovanie alebo kempovanie. Základnými ingredienciami sú klobásy, cibuľa, paprika a zemiaky, varené v aromatickom korenenom vývare. Buřtguláš je sýty a chutný, často podávaný s chlebom alebo pečivom. Je obľúbený nielen medzi turistami, ale aj miestnymi, ktorí si ho radi vychutnávajú počas jesenných a zimných mesiacov na rôznych festivaloch a tržniciach.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (45 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, slovenská, zemiakové jedlá, zimné recepty

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Buřtguláš.

Pridať komentár