Buřtguláš

Skúste túto rýchlejšiu variantu buřtgulášu, ktorú si zamilujú všetci fanúšikovia údenín. Tento guláš nabitý kabanosom a zemiakmi vás skvele zasýti.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g kabanosu
1 kg zemiakov
3 cibule
3 lyžice mletej sladkej papriky
1 lyžica mletého kmínu
1 lyžica hladkej múky
100 g oleja
3 strúčiky cesnaku
pepř
soľ
majoránka
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na malé kúsky.
Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na kocky.
Kabanos môžeme zbaviť kože, pozdĺžne ho rozrežeme a nakrájame na polkruhy.
Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak, potom pridáme zemiaky, korenie, soľ a chvíľu ich restujeme. Následne podlejeme vodou a varíme, kým nie sú takmer mäkké.
Hladkú múku rozmiešame v malom množstve vody a za neustáleho miešania ju vlejeme k polomäkkým zemiakom. Až začne zmes bublinať, pridáme točený salám a dôkladne varíme.
Pred podávaním buřtguláša je dobré ochutnať a prípadne upraviť chuť. Môžeme ho podávať s chlebom, ale sýty je aj bez neho.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Buřtguláš
Buřtguláš je obľúbené české jedlo, ktoré spája tradičný guláš s klobásami. Tento pokrm vznikol ako jednoduché a rýchle jedlo, ideálne pre vonkajšie grilovanie alebo kempovanie. Základnými ingredienciami sú klobásy, cibuľa, paprika a zemiaky, varené v aromatickom korenenom vývare. Buřtguláš je sýty a chutný, často podávaný s chlebom alebo pečivom. Je obľúbený nielen medzi turistami, ale aj miestnymi, ktorí si ho radi vychutnávajú počas jesenných a zimných mesiacov na rôznych festivaloch a tržniciach.