Zemiakové krokety s údeným mäsom

Zemiaky uvaríme so šupkou a potom ich necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na malé kocky a cibuľu nadrobno. V panvici, v ktorej sme zohřiali masť, pokračujeme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg zemiakov
260-300 g údeného mäsa
2 väčšie olúpané cibuľe
sádlo
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
2 žĺtky
soľ
Na obalovanie
200 g hladkej múky
3 vajcia
150 g strúhanky
sádlo alebo olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Mäso nakrájame na malé kocky a cibuľu jemne nasekáme.
Na panvici s horúcim sadlom osmažíme cibuľu, potom primiešame údené mäso a spoločne ich osmažíme do zlatista, nakoniec necháme vychladnúť.
Olúpeme zemiaky a jemne ich nastrúhame. Potom pridáme vajcia, žĺtky, cesnak a vychladnutú cibuľu s mäsom, všetko dôkladne premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
Zemiakovú zmes necháme aspoň 2 hodiny chladiť v chladničke. Následne tvarujeme rukami karbanátky, obalíme ich v trojobale a smažíme z oboch strán do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové krokety s údeným mäsom
Bramborové karbanátky s údeným mäsom sú vynikajúci pokrm, ktorý spája tradičné chute českej kuchyne. Tieto karbanátky sa vyrábajú z nastrúhaných zemiakov, ktoré sú zmiešané s jemným údeným mäsom, korením a cibuľou. Smažené na zlatú farbu na panvici, karbanátky ponúkajú chrumkavú kôrku a šťavnaté vnútro. Podávajú sa často s tatárskou omáčkou alebo kyslou kapustou, čo dodáva pokrmu na intenzite. Sú obľúbené nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako chutná pochúťka na väčšie spoločenské akcie.