Zemiakové krokety s údeným mäsom

Zemiakové krokety s údeným mäsom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 20

Zemiaky uvaríme so šupkou a potom ich necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na malé kocky a cibuľu nadrobno. V panvici, v ktorej sme zohřiali masť, pokračujeme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg zemiakov
260-300 g údeného mäsa
2 väčšie olúpané cibuľe
sádlo
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
2 žĺtky
soľ
Na obalovanie
200 g hladkej múky
3 vajcia
150 g strúhanky
sádlo alebo olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Mäso nakrájame na malé kocky a cibuľu jemne nasekáme.

Na panvici s horúcim sadlom osmažíme cibuľu, potom primiešame údené mäso a spoločne ich osmažíme do zlatista, nakoniec necháme vychladnúť.

Olúpeme zemiaky a jemne ich nastrúhame. Potom pridáme vajcia, žĺtky, cesnak a vychladnutú cibuľu s mäsom, všetko dôkladne premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.

Zemiakovú zmes necháme aspoň 2 hodiny chladiť v chladničke. Následne tvarujeme rukami karbanátky, obalíme ich v trojobale a smažíme z oboch strán do zlatista.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové krokety s údeným mäsom

Bramborové karbanátky s údeným mäsom sú vynikajúci pokrm, ktorý spája tradičné chute českej kuchyne. Tieto karbanátky sa vyrábajú z nastrúhaných zemiakov, ktoré sú zmiešané s jemným údeným mäsom, korením a cibuľou. Smažené na zlatú farbu na panvici, karbanátky ponúkajú chrumkavú kôrku a šťavnaté vnútro. Podávajú sa často s tatárskou omáčkou alebo kyslou kapustou, čo dodáva pokrmu na intenzite. Sú obľúbené nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako chutná pochúťka na väčšie spoločenské akcie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, zemiakové jedlá, vyprážanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakové krokety s údeným mäsom.

Pridať komentár