Lívance z pečených jabĺk

Jablko, ktoré sme zbavili jadřinca, nakrájame aj so šupkou na malé kocky a asi desať minút ich restujeme na masle. Po miernom vychladnutí ich presunieme do misky, pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 jablko
1 PL masla
150 ml mlieka
1 vajce
100 g hladkej múky
1 KL prášku do pečiva
1 KL škorice
1 PL hnedého cukru
---------
Na politie
1 PL medu
1 KL masla
1 KL rumu
hrst orechov
Postup varenia podľa receptu
Jablko bez jadierka nakrájame aj so šupkou na malé kúsky a asi 10 minút ich opražíme na masle. Po troche vychladnutí ich presunieme do misky, pridáme mlieko, vajce a ďalšie suché ingrediencie. Všetko pomixujeme ponorným mixérom.
Na panvici potretej maslom upečieme palacinky z oboch strán. V malom hrnci ohrejeme med s lyžičkou masla a rumom. Túto zmes nalejeme na palacinky na tanieri a posypeme orechmi. Môžeme tiež pridať kyslou smotanou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance z pečených jabĺk
Jablkové lievance sú lahodný dezert, ktorý kombinuje chuť šťavnatých jabĺk a jemného cesta. Tento pokrm sa tradične pripravuje z nastrúhaných jabĺk, ktoré sa zmiešajú s múkou, vajcami a korením, ako je škorica a muškátový oriešok. Pečené jablkové lievance sú skvelé podávať teplé, posypané cukrom alebo s javorovým sirupom. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny na raňajky alebo ako sladká desiata, ktorá poteší celú rodinu. Zdravé jablkové prísady dodávajú lievancom nielen vynikajúcu chuť, ale aj nutričnú hodnotu.