Lívance

Lívance
Doba prípravy: 55 minút
Doba varenia: 5 minút
Porcie: 1

Určite poznáte tradičné kynuté lievance. V tomto recepte sa však vyhnete vyprážaniu na oleji. Lievance pripravené na sucho, nazývané aj "vdolky", sú skvelé...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g hladkej múky
25 g droždia
2 lyžice cukru
štipka soli
325 ml teplého mlieka
Ďalej
povidlá
tvaroh
smotana
cukor
skořica

Postup varenia podľa receptu

V malom množstve mlieka zmiešame droždie s cukrom a necháme kvások vykysnúť.

Do múky primiešame soľ a potom prilievame mlieko. Necháme to kysnúť po dobu 30 minút.

Smažíme na nepriľnavej panvici bez oleja. Servírujeme s marmeládou, tvarohom alebo smotanou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance

Lievančeky sú obľúbené české palacinky, ktoré sa vyznačujú svojou mäkkou a nadýchanou štruktúrou. Obvykle sa pripravujú z múky, mlieka, vajec a prášku do pečiva. Lievančeky sa často servírujú s rôznymi prílohami, ako sú jahodový džem, tvaroh, alebo šľahačka. Táto lahodná pochúťka je perfektnou raňajkami alebo dezertom, a vďaka svojej jednoduchosti si ich môže pripraviť takmer každý. Lievančeky sú nielen chutné, ale aj skvelým spôsobom, ako využiť zbytočné ingrediencie a potešiť rodinu alebo priateľov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (90 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: obed, ľahké, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre deti, slovenská, sladké, vyprážanie, sladké jedlá, kysnutie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Lívance.

Pridať komentár