Lívance

Určite poznáte tradičné kynuté lievance. V tomto recepte sa však vyhnete vyprážaniu na oleji. Lievance pripravené na sucho, nazývané aj "vdolky", sú skvelé...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g hladkej múky
25 g droždia
2 lyžice cukru
štipka soli
325 ml teplého mlieka
Ďalej
povidlá
tvaroh
smotana
cukor
skořica
Postup varenia podľa receptu
V malom množstve mlieka zmiešame droždie s cukrom a necháme kvások vykysnúť.
Do múky primiešame soľ a potom prilievame mlieko. Necháme to kysnúť po dobu 30 minút.
Smažíme na nepriľnavej panvici bez oleja. Servírujeme s marmeládou, tvarohom alebo smotanou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance
Lievančeky sú obľúbené české palacinky, ktoré sa vyznačujú svojou mäkkou a nadýchanou štruktúrou. Obvykle sa pripravujú z múky, mlieka, vajec a prášku do pečiva. Lievančeky sa často servírujú s rôznymi prílohami, ako sú jahodový džem, tvaroh, alebo šľahačka. Táto lahodná pochúťka je perfektnou raňajkami alebo dezertom, a vďaka svojej jednoduchosti si ich môže pripraviť takmer každý. Lievančeky sú nielen chutné, ale aj skvelým spôsobom, ako využiť zbytočné ingrediencie a potešiť rodinu alebo priateľov.