Tvarohové noky

Ak máte chuť na niečo dobré a nemáte príliš času, ideálne pre vás budú tvarohové noky. Ich príprava je veľmi jednoduchá a zaberie len…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 tvarohy
2 vajcia
8 lyžíc detskej krupice
trochu soli
trochu cukru
ovocie na ozdobu (jahody, čučoriedky)
šľahačka
Postup varenia podľa receptu
Vyrobíme cesto z tvarohu, vajec, krupice, soli a cukru.
Pomocou lyžice tvarujeme guľôčky a varíme ich počas štyroch minút vo vriacej vode.
Pred servírovaním ozdobíme ovocím podľa preferencie a šľahačkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohové noky
Trhané noky sú lahodným a jemným jedlom, typickým pre českú a slovenskú kuchyňu. Vyrábajú sa z tvarohu, múky a vajec, čo im poskytuje ich charakteristickú mäkkú konzistenciu. Často sa podávajú so sladkou omáčkou z ovocia, ako sú jahody alebo povidla, alebo v kombinácii s maslom a cukrom. Tento pokrm je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj pre rýchlu prípravu. Trhané noky sú ideálne ako pre sladký, tak aj slaný obed či ako dezert.