Tvarohové noky

Tvarohové noky
Doba prípravy: 16 minút
Doba varenia: 4 minút
Porcie: 2

Ak máte chuť na niečo dobré a nemáte príliš času, ideálne pre vás budú tvarohové noky. Ich príprava je veľmi jednoduchá a zaberie len…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 tvarohy
2 vajcia
8 lyžíc detskej krupice
trochu soli
trochu cukru
ovocie na ozdobu (jahody, čučoriedky)
šľahačka

Postup varenia podľa receptu

Vyrobíme cesto z tvarohu, vajec, krupice, soli a cukru.

Pomocou lyžice tvarujeme guľôčky a varíme ich počas štyroch minút vo vriacej vode.

Pred servírovaním ozdobíme ovocím podľa preferencie a šľahačkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohové noky

Trhané noky sú lahodným a jemným jedlom, typickým pre českú a slovenskú kuchyňu. Vyrábajú sa z tvarohu, múky a vajec, čo im poskytuje ich charakteristickú mäkkú konzistenciu. Často sa podávajú so sladkou omáčkou z ovocia, ako sú jahody alebo povidla, alebo v kombinácii s maslom a cukrom. Tento pokrm je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj pre rýchlu prípravu. Trhané noky sú ideálne ako pre sladký, tak aj slaný obed či ako dezert.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: ovocie, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, česká, ľahký, pre deti, sladké, letné recepty, do 20 minút, vegetarianské, sladké jedlá, lesné ovocie, buchtičky a halušky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Tvarohové noky.

Pridať komentár