Extra rýchle lievance

Tento recept na nekynuté lievance je rýchly a jednoduchý na prípravu. Namiesto droždia použijeme prášok do pečiva a na uľahčenie práce máme hrnčekový rozpis.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
2 hrnčeky hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
4 lyžice cukru krupice
2 vajcia
1 hrnček mlieka
2 lyžice oleja
Ďalej
olej na vyprážanie
Na dozdobenie
marhuľový džem
šľahačka
sladký tvaroh
Postup varenia podľa receptu
Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame.
Pomocou polievkovej lyžice nandávame malé lievance do horúceho oleja na lievanečníku alebo panvici (dobre nakynú). Je potrebné olej pravidelne doplňovať.
Lievance pomaly opekáme na slabom ohni z oboch strán do zlatista.
Hotové lievance na tanieri posypeme a ozdobíme marmeládou, šľahačkou alebo sladkým tvarohom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Extra rýchle lievance
Extra rýchle lievance sú ideálnou voľbou pre rýchlu raňajky alebo sladký dezert. Tento lahodný pokrm sa pripravuje počas chvíľky a stačí k nemu len niekoľko základných ingrediencií, ako sú múka, mlieko, vajce a prášok do pečiva. Lievance majú nadýchanú textúru a skvele sa kombinujú s ovocím, sirupmi alebo jogurtom. Sú perfektnou voľbou pre rodinné brunch alebo víkendové raňajky, kedy chcete potešiť svojich blízkych niečím sladkým a chutným bez dlhého varenia.