Špenátovo-syrové lievance s dvoma dresingami

Špenátový pretlak umiestnime do misky na miesenie a necháme ho úplne rozmraziť. V hrnčeku zmiešame droždie s troškou cukru a dáme na teplé miesto, aby vzíšlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na lievance
1 zmrazený špenátový pretlak
1 hrnček mlieka
1 hrnček hladkej múky
1 vajce
hrsť jemných ovsených vločiek
50 g strúhanej syra
1/2 kocky kvasníc
soľ
sušený cesnak
korenie
cukor (na rozkvas)
Na dressingy
400 g bieleho jogurtu
200 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
1 lyžica ostrého kečupu
1 paradajka
soľ
Postup varenia podľa receptu
Špenátový pretlak vložíme do misy na cesto a necháme ho úplne rozmraziť.
V hrnčeku zmiešame droždie s troškou cukru a necháme na teplom mieste nakysnúť.
Do špenátu primiešame mlieko, múku, vajce, syr a vločky, osolíme a pridáme približne lyžičku sušeného cesnaku. Nakoniec vmiešame pripravený kvások. Dôkladne premiešame a necháme na teplom mieste. Osobne to robím tak, že prikrytú misku utierkou vložím do mikrovlnnej rúry, nastavím na 2 minúty na 160 W a potom ju nechám asi 20 minút neotvorenú.
Keď sa cesto pekne kysne, pripravíme si omáčky. Skombinujeme jogurt so smotanou a rozdelíme zmes na dve časti: do jednej pridáme rozmačkaný cesnak, do druhej kečup a na drobné kocky nakrájané rajče. Podľa chuti dosolíme.
Teraz máme hotové cesto, ktoré môžeme lyžicou nalievať na rozpálenú panvicu, aby vznikli malé lievance.
Smažíme z oboch strán do zlatista a servírujeme s oboma omáčkami a zeleninovou prílohou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátovo-syrové lievance s dvoma dresingami
Špenátovo-sýrové lievance sú lahodným jedlom, ktoré spája jemnú chuť čerstvého špenátu a roztopeného syra. Tieto nadýchané lievance sú ideálne ako ľahký obed alebo večera, ale skvele sa hodia aj ako predkrm na večierok. Podávajú sa zvyčajne so dvoma dresingami – jogurtovým a pikantným, ktoré dodávajú jedlu sviežu a výraznú chuť. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj výživná a plná vitamínov. Vyskúšajte ich a vychutnajte si harmóniu chutí!