Vaječná nátierka so syrom a cesnakom
Existuje nepřeberné množstvo rôznych variant a úprav klasickej vajíčkovej pomazánky. Každý si určite obľúbil tú svoju špecifickú verziu. V tomto recepte sa zameriame na chuťové…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 vajcia uvarené natvrdo
150 g tvrdého syra (gouda alebo Primátor)
200 g majonézy
4-6 strúčikov cesnaku
1 menšia cibuľa
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Vajcia a syr nastrúhame na jemnom strúhadle a vložíme do misy.
Cibuľu zbavíme šupky a nasekáme na malé kúsky, cesnak olúpeme a pretlačíme. Potom všetko dáme do misy a pridáme majonézu.
Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame a dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vaječná nátierka so syrom a cesnakom
Vaječná nátierka so syrom a cesnakom je lahodný a výživný pokrm, ideálny ako rýchla desiata alebo predjedlo. Jej príprava je jednoduchá – stačí uvarené vajcia nakrájať, zmiešať so syrom, cesnakom a ďalšími ingredienciami podľa chuti, ako je napríklad majonéza alebo jogurt. Táto nátierka je obľúbená nielen pre svoju jemnú chuť, ale aj pre príjemnú vôňu cesnaku, ktorá povzbudí chuťové poháriky. Podáva sa najčastejšie s čerstvým chlebom alebo pečivom a je skvelou voľbou na oslavy, pikniky či rodinné obedy.
Tomáš Rohlena