Avokádová majonéza
![Avokádová majonéza](/i/sk/avokadova-majoneza.jpg)
Rozmixujeme si čerstvé petržlenové lístky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks avokádo
2 ks citrón
60 ml olivový olej
2 zväzky petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Avokádo pozdĺžne rozpůlíme, odstránime kôstku, vydlabeme celú dužinu, ktorú dáme spolu s petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou do mixéra. Zatiaľ čo mixujeme, pomaly prilievame olej.
Podľa chuti dosolíme a môžeme ihneď podávať, a to k grilovaným mäsám či zelenine.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Avokádová majonéza
Avokádová majonéza je skvelou alternatívou k tradičným majonézam, ktorá je nielen zdravšia, ale aj chutnejšia. Vyrobená z zrelého avokáda, oleja a citrónovej šťavy, poskytuje krémovú konzistenciu a bohatú chuť. Obsahuje zdravé tuky, vlákninu a množstvo vitamínov, čo ju robí ideálnou pre veganov a priaznivcov zdravého životného štýlu. Avokádová majonéza sa skvele hodí ako pomazánka na chlieb, do šalátov alebo ako dip k zelenine. Obohatte svoje jedlo týmto lahodným a výživným prípravkom!