Avokádová majonéza

Avokádová majonéza
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rozmixujeme si čerstvé petržlenové lístky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks avokádo
2 ks citrón
60 ml olivový olej
2 zväzky petržlenová vňať

Postup varenia podľa receptu

Avokádo pozdĺžne rozpůlíme, odstránime kôstku, vydlabeme celú dužinu, ktorú dáme spolu s petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou do mixéra. Zatiaľ čo mixujeme, pomaly prilievame olej.

Podľa chuti dosolíme a môžeme ihneď podávať, a to k grilovaným mäsám či zelenine.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Avokádová majonéza

Avokádová majonéza je skvelou alternatívou k tradičným majonézam, ktorá je nielen zdravšia, ale aj chutnejšia. Vyrobená z zrelého avokáda, oleja a citrónovej šťavy, poskytuje krémovú konzistenciu a bohatú chuť. Obsahuje zdravé tuky, vlákninu a množstvo vitamínov, čo ju robí ideálnou pre veganov a priaznivcov zdravého životného štýlu. Avokádová majonéza sa skvele hodí ako pomazánka na chlieb, do šalátov alebo ako dip k zelenine. Obohatte svoje jedlo týmto lahodným a výživným prípravkom!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske, Prílohy, Zeleninové
Štítky: Talianska kuchyňa, vegetariánsky recept, dresing

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Avokádová majonéza.

Pridať komentár