Banánové placky / palacinky

Banány rozmačkáme vidličkou v hlbokom tanieri na kašovitú zmes, potom pridáme vajcia a dôkladne premiešame. Múku a cukor nepoužívame. Môžeme však pridať…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 banány
2 vajcia
olej na smaženie (minimálne množstvo)
panvica s nepriľnavým povrchom
Ďalej podľa chuti
mletá škorica
kokos
banány
marmeláda
práškový cukor
mäkký tvaroh s cukrom
Postup varenia podľa receptu
Banány rozmačkame vidličkou na kašu v hlbokom tanieri, potom primiešame vajce a dobre premiešame. Múku ani cukor nepridávame, ale môžeme pridať trochu kokosu alebo škorice pre zmenu chuti.
Najprv si rozpálime panvicu s nepriľnavým povrchom, kde môžeme pridať pár kvapiek oleja, napríklad kokosového. Lyžicou naberáme banánové cesto a na panvicu ho kladieme v tvare placiek, ktoré smažíme z oboch strán dozlata. Otáčame ich iba raz, keď je jedna strana dobre osmažená, aby sme uľahčili manipuláciu.
Smaženie palaciniek môže byť náročnejšie, pretože sú väčšie a cesto je krehké a ľahké. Mám odporúčanie vyskúšať to len, ak máte už skúsenosti s voľným otáčaním palaciniek bez použitia obracačky a ne riadiť sa tým, že palacinky robíte široké cez celú panvicu.
Ozdobíme podľa našich preferencií a môžeme použiť čokoľvek, čo zvyčajne dávame na tradičné sladké palacinky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Banánové placky / palacinky
Banánové placky, známe aj ako banánové palacinky, sú lahodným jedlom, ktoré poteší všetkých milovníkov sladkých raňajok. Ľahko sa pripravujú z prezretých banánov, ktoré dodávajú plackám jemnú chuť a prirodzenú sladkosť. Stačí zmiešať banány s vajcom a troškou múky, a po osmažení na panvici vzniknú zlatavé placky, ktoré môžete podávať s medom, jogurtom alebo ovocím. Sú skvelou voľbou pre bezlepkovú diétu a potešia deti aj dospelých.