Bravčová kotleta s klobásou a šampiňónmi

Bravčová kotleta s klobásou a šampiňónmi
Doba prípravy: 90 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 6

Mäso jemne rozmliaždime a na okrajoch narežeme. Očkáreníme a rýchlo opečieme na panvici s olejom z oboch strán. Potom mäso vyberieme a presunieme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčovej kotlety (nakrájanej na plátky)
1 Ostravská klobása
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 veľké šampiňóny
maslo
olej
grilovacie korenie (s bylinkami)
2 hovädzie bujóny
hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Mäso ľahko naklepeme a na okrajoch narežeme. Osolíme a opečieme z oboch strán na panvici s olejom. Potom mäso vyberieme a presunieme na plech s vyššími okrajmi.

Do výpeku z mäsa vmiešame lyžicu masla, cibuľu a huby. Smažíme asi 5 minút. Na záver pridáme nakrájaný cesnak, krátko osmažíme, a potom všetko prenesieme na plech, kde to položíme na mäso.

Na plech pridáme klobásu nakrájanú na polkrúžky, rozdrobíme obe bujóny a zalejeme jedným litrom horúcej vody. Pečieme v rúre počas jednej hodiny pri teplote 200 °C.

15 minút pred dokončením pečenia pridáme 2 lyžice hladkej múky. Servírujeme s ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčová kotleta s klobásou a šampiňónmi

Bravčová kotleta s klobásou a hubami je výnimočné jedlo, ktoré spája bohatú chuť bravčového mäsa s pikantnosťou klobásy a jemnosťou húb. Tento pokrm je ideálny pre milovníkov hutnejších a sýtejších jedál, ktoré potešia aj náročnejších gurmánov. Kotleta je obvykle jemne opečená, čo zvýrazňuje jej šťavnatosť, a v kombinácii s orestovanými hubami a kúskami klobásy vytvára nezabudnuteľnú chuťovú harmóniu. Podáva sa často s prílohou, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb, čo dodáva celému jedlu na dokonalosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pečenie, vyprážanie, večierky a oslavy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bravčová kotleta s klobásou a šampiňónmi.

Pridať komentár