Bravčová kotleta s klobásou a šampiňónmi

Mäso jemne rozmliaždime a na okrajoch narežeme. Očkáreníme a rýchlo opečieme na panvici s olejom z oboch strán. Potom mäso vyberieme a presunieme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg bravčovej kotlety (nakrájanej na plátky)
1 Ostravská klobása
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 veľké šampiňóny
maslo
olej
grilovacie korenie (s bylinkami)
2 hovädzie bujóny
hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Mäso ľahko naklepeme a na okrajoch narežeme. Osolíme a opečieme z oboch strán na panvici s olejom. Potom mäso vyberieme a presunieme na plech s vyššími okrajmi.
Do výpeku z mäsa vmiešame lyžicu masla, cibuľu a huby. Smažíme asi 5 minút. Na záver pridáme nakrájaný cesnak, krátko osmažíme, a potom všetko prenesieme na plech, kde to položíme na mäso.
Na plech pridáme klobásu nakrájanú na polkrúžky, rozdrobíme obe bujóny a zalejeme jedným litrom horúcej vody. Pečieme v rúre počas jednej hodiny pri teplote 200 °C.
15 minút pred dokončením pečenia pridáme 2 lyžice hladkej múky. Servírujeme s ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčová kotleta s klobásou a šampiňónmi
Bravčová kotleta s klobásou a hubami je výnimočné jedlo, ktoré spája bohatú chuť bravčového mäsa s pikantnosťou klobásy a jemnosťou húb. Tento pokrm je ideálny pre milovníkov hutnejších a sýtejších jedál, ktoré potešia aj náročnejších gurmánov. Kotleta je obvykle jemne opečená, čo zvýrazňuje jej šťavnatosť, a v kombinácii s orestovanými hubami a kúskami klobásy vytvára nezabudnuteľnú chuťovú harmóniu. Podáva sa často s prílohou, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb, čo dodáva celému jedlu na dokonalosti.