Vepřový rezník z krkovičky vyprážaný na ghí

Vepřový rezník z krkovičky vyprážaný na ghí
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Omyté a osušené mäso jemne naklepeme cez fóliu. Na okrajoch vykonáme niekoľko rezov, aby sa mäso pri varení nekrútilo. Osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme bez prídavku ďalších ingrediencií.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 plátky krkovičky
soľ
piper
väčšie vajce
polohrúbka
strúhanka, najlepšie čerstvo mletá z 3 dni starých rožkov
ghí (prepuštěné maslo)

Postup varenia podľa receptu

Mäso, ktoré sme umyli a osušiili, jemne naklepeme cez fóliu. Okraje narežeme, aby sa mäso nekrútilo. Osolíme a okoreníme.

Rozšľaháme vajcia bez pridania akýchkoľvek prísad. Pripravíme si múku a strúhanku. Mäso obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

Maslo rozpustíme a rezne smažíme z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Hotové rezne dáme na papierový ubrousek, aby sa odsál prebytočný tuk.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřový rezník z krkovičky vyprážaný na ghí

Vepřový rezeň z krkovičky smažený na ghí je jedným z najobľúbenejších jedál slovenskej kuchyne. Tento lahodný rezeň sa pripravuje z kvalitného kusu krkovičky, ktorá je vďaka svojej šťavnatosti a chuti ideálna. Smaženie na ghí dodáva rezeňu vyváženú chuť a krásne zlatistú kôrku. Príprava je jednoduchá, stačí obalovať v trojobale a smažiť do chrumkava. Toto jedlo sa často podáva s zemiakmi alebo šalátom, čo z neho robí dokonalý obed alebo večeru pre celú rodinu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, vyprážanie, minútky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřový rezník z krkovičky vyprážaný na ghí.

Pridať komentár