Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom

Bravčové mäso nakrájame na drobné kúsky. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením a drveným rascou. Do hrnca rozpálime lyžicu sadla a pridáme mäso.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg bravčového mäsa (stehno alebo plece)
1/2 kg čerstvého hrachu
2 cibule
1/2 zväzku pažítky
2 dcl sladkej smotany
hladká múka
1/2 litra vývaru z kostí
masť
maslo
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Bravčové mäso nakrájame na malé kúsky.
Pridáme soľ, čerstvo mleté korenie a drvený kmín.
Na panvici rozpálime lyžicu sádla a pridáme jemne nasekanú cibuľu. Potom vložíme mäso a rýchlo ho osmažíme, aby si zachovalo šťavnatosť.
Po opečení mäsa zalejeme asi do troch štvrtín vývarom a dusíme pod pokrievkou, kým nezmäkne.
Do zmesi pridáme smotanu a čerstvo vylúpaný hrášok, potom necháme ešte 10 minút jemne variť.
Odeberieme časť omáčky a v vhodnej nádobe rozmixujeme čerstvú pažítku pomocou ponorného mixéra, čím získame jemne zelenú omáčku.
Následne vrátime späť do hrnca a zamiešame.
Po preváraní ľahko vmiešame dve oriešky masla a podľa potreby a chuti môžeme jedlo zahustiť alebo len dochutiť soľou a korením. Podávame s ryžou alebo s opečenými zemiakovými plátkami, ktoré ozdobíme kúskami varených mrkvy, šalotky, sekaným rozmarínom a niekoľkými guľkami čerstvého hrášku. Všetko krátko opečieme pred servírovaním, čím sa príloha stane farebnejšou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom
Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom sú výnimočné jedlo, ktoré spája jemnosť mäsa a krémovosť smotany. Bravčové mäso sa najprv pomaly dusí, až získa mäkkú a šťavnatú štruktúru, zatiaľ čo smotana dodáva pokrmu bohatú chuť. Hrášok pridáva sviežosť a kontrast, čím obohacuje celkový zážitok. Toto jedlo sa skvele hodí k cestovinám, ryži alebo čerstvému chlebíku, čo je ideálna kombinácia pre dokonalý obed či večeru. Vytvorte si doma túto lahodnú špecialitu a potešte svojich blízkych chuťou tradičnej slovenskej kuchyne.