Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom

Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 6

Bravčové mäso nakrájame na drobné kúsky. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením a drveným rascou. Do hrnca rozpálime lyžicu sadla a pridáme mäso.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčového mäsa (stehno alebo plece)
1/2 kg čerstvého hrachu
2 cibule
1/2 zväzku pažítky
2 dcl sladkej smotany
hladká múka
1/2 litra vývaru z kostí
masť
maslo
soľ
korenie

Postup varenia podľa receptu

Bravčové mäso nakrájame na malé kúsky.

Pridáme soľ, čerstvo mleté korenie a drvený kmín.

Na panvici rozpálime lyžicu sádla a pridáme jemne nasekanú cibuľu. Potom vložíme mäso a rýchlo ho osmažíme, aby si zachovalo šťavnatosť.

Po opečení mäsa zalejeme asi do troch štvrtín vývarom a dusíme pod pokrievkou, kým nezmäkne.

Do zmesi pridáme smotanu a čerstvo vylúpaný hrášok, potom necháme ešte 10 minút jemne variť.

Odeberieme časť omáčky a v vhodnej nádobe rozmixujeme čerstvú pažítku pomocou ponorného mixéra, čím získame jemne zelenú omáčku.

Následne vrátime späť do hrnca a zamiešame.

Po preváraní ľahko vmiešame dve oriešky masla a podľa potreby a chuti môžeme jedlo zahustiť alebo len dochutiť soľou a korením. Podávame s ryžou alebo s opečenými zemiakovými plátkami, ktoré ozdobíme kúskami varených mrkvy, šalotky, sekaným rozmarínom a niekoľkými guľkami čerstvého hrášku. Všetko krátko opečieme pred servírovaním, čím sa príloha stane farebnejšou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom

Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom sú výnimočné jedlo, ktoré spája jemnosť mäsa a krémovosť smotany. Bravčové mäso sa najprv pomaly dusí, až získa mäkkú a šťavnatú štruktúru, zatiaľ čo smotana dodáva pokrmu bohatú chuť. Hrášok pridáva sviežosť a kontrast, čím obohacuje celkový zážitok. Toto jedlo sa skvele hodí k cestovinám, ryži alebo čerstvému chlebíku, čo je ideálna kombinácia pre dokonalý obed či večeru. Vytvorte si doma túto lahodnú špecialitu a potešte svojich blízkych chuťou tradičnej slovenskej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, strukoviny, omáčky, restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, dusenie, smotanová, zeleninové omáčky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dusené bravčové kocky so smotanou a hráškom.

Pridať komentár