Pečené bravčové kolená

Kolena niekoľkokrát pozdĺžne narežeme až kosti, dôkladne osolíme a vtrieme do nich rozmačkaný a nasekaný cesnak. Potom ich položíme do pekáča na jeden nakrájaný…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 predné bravčové kolená
2 cibule
8 strúčikov cesnaku
1 pohár (680 g) kyslej kapusty
soľ
kmín
Postup varenia podľa receptu
Kolena niekoľkokrát pozdĺžne narežeme až k kosti, dôkladne osolíme a vtierame do nich rozmačkaný a nasekaný cesnak.
Do pekáča dáme na kocky nakrájanú cibuľu, dobre ju okořeníme rascou, posypeme druhou cibuľou, zalijeme hrnčekom vody a zakryté vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 90 minút, trošku podlieme, potom 30 minút bez pokrievky. Potom vyberieme kolena, na dno dáme odkvapkané kyslé kapusty, kolena otočíme spodnou stranou nahor a pečieme ešte 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené bravčové kolená
Vepřové kolená pečené sú tradičným jedlom, ktoré patrí medzi obľúbené špeciality českej kuchyne. Tento pokrm sa vyznačuje šťavnatým a chrumkavým mäsom, ktoré je pečené do zlatova. Vepřové kolená sa často podávajú so špenátom, zemiakovým knedlíkom alebo kyslou kapustou, čo tvorí lahodnú kombináciu chutí. Pri pečení sa používajú koreniny ako cesnak, rasca a paprika, ktoré dodávajú jedlu nezameniteľnú chuť. Vepřové kolená sú skvelou voľbou pre rodinné oslavy a spoločenské akcie.