Bravčové plátky na slanine zahuštené smotanou

Bravčové plátky na slanine zahuštené smotanou
Doba prípravy: 180 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na oleji osmažíme cibuľu do sklovita, potom pridáme slaninu a necháme ju skaramelizovať. Potom vložíme plátky mäsa, ktoré osolíme iba z vrchu, a restujeme 3 až 4 minúty.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6-8 plátkov bravčového mäsa mierne naklepaných
1 dl slnečnicového oleja
3 stredné cibule jemne posekané
60 g slaniny na kusky pokrájanej
2 štipky mletej papriky ostré
3 snítky bylinky magi
1 smotana 31%
hladká múka na zahustenie (1-2 PL)
1 kocka masoxu
soľ
čierne korenie na dochutenie

Postup varenia podľa receptu

Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, následne pridáme slaninu a necháme ju zeskliť. Potom pridáme plátky mäsa, ktoré osolíme zvrchu, a restujeme ich 3-4 minúty. Potom mäso otočíme a opäť restujeme 4 minúty.

Pridáme vodu, papriku, bylinky a kocku bujónu a varíme, kým nie je všetko mäkké.

V smotane rozmixujeme múku (dávaj pozor na hrudky) a varíme približne 10-15 minút. Ochuťujeme soľou a čiernym korením podľa chuti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové plátky na slanine zahuštené smotanou

Bravčové plátky na slanine zahustené smotanou sú chutné a sýte jedlo, ktoré poteší každého milovníka tradičnej českej kuchyne. Tenderné bravčové mäso sa opečie na chrumkavej slanine, čo mu dodáva bohatú chuť. Smotana príjemne zjemňuje celok a vytvára krémovú omáčku, ktorá sa skvele hodí k knedlíkom alebo zemiakom. Toto jedlo je ideálne na rodinné obedy či slávnostné večere, pričom jeho príprava nezaberie príliš času. Osloví ako gurmánov, tak aj každodenných stravníkov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, náročné, náročný, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bravčové plátky na slanine zahuštené smotanou.

Pridať komentár