Bravčové plátky na slanine zahuštené smotanou

Na oleji osmažíme cibuľu do sklovita, potom pridáme slaninu a necháme ju skaramelizovať. Potom vložíme plátky mäsa, ktoré osolíme iba z vrchu, a restujeme 3 až 4 minúty.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6-8 plátkov bravčového mäsa mierne naklepaných
1 dl slnečnicového oleja
3 stredné cibule jemne posekané
60 g slaniny na kusky pokrájanej
2 štipky mletej papriky ostré
3 snítky bylinky magi
1 smotana 31%
hladká múka na zahustenie (1-2 PL)
1 kocka masoxu
soľ
čierne korenie na dochutenie
Postup varenia podľa receptu
Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, následne pridáme slaninu a necháme ju zeskliť. Potom pridáme plátky mäsa, ktoré osolíme zvrchu, a restujeme ich 3-4 minúty. Potom mäso otočíme a opäť restujeme 4 minúty.
Pridáme vodu, papriku, bylinky a kocku bujónu a varíme, kým nie je všetko mäkké.
V smotane rozmixujeme múku (dávaj pozor na hrudky) a varíme približne 10-15 minút. Ochuťujeme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové plátky na slanine zahuštené smotanou
Bravčové plátky na slanine zahustené smotanou sú chutné a sýte jedlo, ktoré poteší každého milovníka tradičnej českej kuchyne. Tenderné bravčové mäso sa opečie na chrumkavej slanine, čo mu dodáva bohatú chuť. Smotana príjemne zjemňuje celok a vytvára krémovú omáčku, ktorá sa skvele hodí k knedlíkom alebo zemiakom. Toto jedlo je ideálne na rodinné obedy či slávnostné večere, pričom jeho príprava nezaberie príliš času. Osloví ako gurmánov, tak aj každodenných stravníkov.