Vepřové plátky pečené s marinádou

Krkovička je lahodná sama o sebe, ale keď ju pred pečením ochutíte pikantnou zálievkou, zažijete skvelý chuťový zážitok. Bravčové plátky podľa nášho…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 plátky bravčového mäsa (krkovička, plecko)
2 cibule
4 silnejšie plátky anglickej slaniny
Zmes na potretie
2 lyžice kečupu
1 lyžica plnotučnej horčice
soľ
pepř
1 čajová lyžička maggi
1 čajová lyžička sójovej omáčky
5 strúčikov cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Mäso naklepeme na tenšie plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Cesnak prelisujeme a pridáme ho k ostatnému koreniu.
Do pekáča vložíme plátky slaniny a na ne dáme cibuľu.
Mäso umeleme, potom ho pokryjeme zmesou korenia a zakryjeme.
Pečieme v rúre na 220 °C, kým nie sú mäkké. Pred koncom pečenia zložíme pokrievku a necháme ich trochu zhnednúť. Nie je nutné podlievať. K tomu sa hodí zemiaky ako príloha.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové plátky pečené s marinádou
Bravčové plátky pečené s marinádou sú lahodným pokrmom, ktorý osloví každého milovníka mäsa. Plátky bravčového mäsa sa marinujú v aromatických bylinkách, cesnaku a olivovom oleji, čo im dodáva jedinečnú chuť. Po pečení sú šťavnaté a krehké, ideálne na podávanie s prílohou ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Tento jednoduchý a chutný recept je perfektnou voľbou na rodinnú večeru alebo grilovanie s priateľmi. Pripravte si nezabudnuteľný zážitok pre všetkých vašich blízkych!