Vepřové plátky pečené s marinádou

Vepřové plátky pečené s marinádou
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 50 minút
Porcie: 4

Krkovička je lahodná sama o sebe, ale keď ju pred pečením ochutíte pikantnou zálievkou, zažijete skvelý chuťový zážitok. Bravčové plátky podľa nášho…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 plátky bravčového mäsa (krkovička, plecko)
2 cibule
4 silnejšie plátky anglickej slaniny

Zmes na potretie
2 lyžice kečupu
1 lyžica plnotučnej horčice
soľ
pepř
1 čajová lyžička maggi
1 čajová lyžička sójovej omáčky
5 strúčikov cesnaku

Postup varenia podľa receptu

Mäso naklepeme na tenšie plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Cesnak prelisujeme a pridáme ho k ostatnému koreniu.

Do pekáča vložíme plátky slaniny a na ne dáme cibuľu.

Mäso umeleme, potom ho pokryjeme zmesou korenia a zakryjeme.

Pečieme v rúre na 220 °C, kým nie sú mäkké. Pred koncom pečenia zložíme pokrievku a necháme ich trochu zhnednúť. Nie je nutné podlievať. K tomu sa hodí zemiaky ako príloha.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové plátky pečené s marinádou

Bravčové plátky pečené s marinádou sú lahodným pokrmom, ktorý osloví každého milovníka mäsa. Plátky bravčového mäsa sa marinujú v aromatických bylinkách, cesnaku a olivovom oleji, čo im dodáva jedinečnú chuť. Po pečení sú šťavnaté a krehké, ideálne na podávanie s prílohou ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Tento jednoduchý a chutný recept je perfektnou voľbou na rodinnú večeru alebo grilovanie s priateľmi. Pripravte si nezabudnuteľný zážitok pre všetkých vašich blízkych!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (45 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, bezlepkové, pečenie, pikantné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové plátky pečené s marinádou.

Pridať komentár