Vepřové koleno pečené

Vepřové koleno pečené
Doba prípravy: 180 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kolena niekoľkokrát narežeme až ku kosti, dôkladne osolíme a vtierame do nich rozmačkaný a nasekaný cesnak. Potom ich položíme do pekáča na jednu nakrájanú...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 predné bravčové kolená
2 cibule
8 strúčikov cesnaku
1 pohár (680 g) kyslej kapusty
soľ
kmín

Postup varenia podľa receptu

Kolena niekoľkokrát pozdĺžne narežeme až kosti, dôkladne osolíme a vmasírujeme s rozdrveným a nasekaným cesnakom.

Do pekáča dáme na kusy nakrájanú cibuľu, dobre ju posypeme rascou, pridáme ďalšiu cibuľu navrch, podlijeme hrnčekom vody a zakryté vložíme do predhriatej trúby na 200°C.

Pečieme 90 minút, občas podliedame, potom na 30 minút odkryjeme. Potom vyjmeme kolena, na dno dáme odkvapkané kyslé kapusty, kolena vrátime naruby a pečieme ďalších 30 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové koleno pečené

Vepřové kolená pečené sú tradičným pokrmom českej kuchyne, ktorý si získal srdce mnohých milovníkov mäsa. Toto jedlo sa pripravuje pomalým pečením, vďaka čomu je mäso šťavnaté a krehké, zatiaľ čo koža sa krásne zapečie do chrumkava. Obvykle sa servíruje s kyslou kapustou a knedlíkmi, čo dokonale dopĺňa bohatú chuť mäsa. Pečené kolená sú obľúbené nielen na rodinných oslavách, ale aj na rôznych festivaloch a trhoch, kde predstavujú naozajstnú kulinársku delikatesu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, obed, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, kyslá kapusta, jesenné, zimné recepty

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové koleno pečené.

Pridať komentár