Vepřové koleno pečené

Kolena niekoľkokrát narežeme až ku kosti, dôkladne osolíme a vtierame do nich rozmačkaný a nasekaný cesnak. Potom ich položíme do pekáča na jednu nakrájanú...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 predné bravčové kolená
2 cibule
8 strúčikov cesnaku
1 pohár (680 g) kyslej kapusty
soľ
kmín
Postup varenia podľa receptu
Kolena niekoľkokrát pozdĺžne narežeme až kosti, dôkladne osolíme a vmasírujeme s rozdrveným a nasekaným cesnakom.
Do pekáča dáme na kusy nakrájanú cibuľu, dobre ju posypeme rascou, pridáme ďalšiu cibuľu navrch, podlijeme hrnčekom vody a zakryté vložíme do predhriatej trúby na 200°C.
Pečieme 90 minút, občas podliedame, potom na 30 minút odkryjeme. Potom vyjmeme kolena, na dno dáme odkvapkané kyslé kapusty, kolena vrátime naruby a pečieme ďalších 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové koleno pečené
Vepřové kolená pečené sú tradičným pokrmom českej kuchyne, ktorý si získal srdce mnohých milovníkov mäsa. Toto jedlo sa pripravuje pomalým pečením, vďaka čomu je mäso šťavnaté a krehké, zatiaľ čo koža sa krásne zapečie do chrumkava. Obvykle sa servíruje s kyslou kapustou a knedlíkmi, čo dokonale dopĺňa bohatú chuť mäsa. Pečené kolená sú obľúbené nielen na rodinných oslavách, ale aj na rôznych festivaloch a trhoch, kde predstavujú naozajstnú kulinársku delikatesu.